ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Yakacık köyünde 60 dönümlük buğday tarlası ve 51 meyve ağacı yandı

Yakacık köyünde 60 dönümlük buğday tarlası ve 51 meyve ağacı yandı
YAYINLAMA: 04 Mart 2021 / 13.51
GÜNCELLEME: 04 Mart 2021 / 13.51
Otlar arasına atılan kibrit, milyonlarca liralık tahılın yanmasına sebep oldu

Buğday tarlalarının yanmasına sebep olanlar gözaltına alındı. Dün ve önceki gün ilimizde iki yangın meydana geldi. Yangınlardan ilkinde bir su değirmeninin çatısı yandı. Oğuzeli Yakacık köyündeki yangında ise milyonlarca lira değerindeki 60 dönüm buğday tarlası hasat edilmeden, 51 ağaçlı kayısı bahçesi de tamamen yanarak kül oldu.

Çaybaşı köyünden Yaşar Kısa ile arkadaşları Celâl Eşkikara ve Ökkeş Tekin yakınlarındaki Yakacık köyüne giderek kayısı bahçesinden meyve toplayarak yediler. Yaşar Kısa'nın sigarayı içtikten sonra söndürmeden kuru otlar arasına attığı kibrit bir anda yangın çıkmasına, alevlerin çevreyi kaplamasına neden oldu. Bahçedeki 51 adet kayısı ağacı yanarak kül oldu. Yangın daha sonra hasat edilmek üzere bekleyen Yakacık köyünden Abdullah

Döver, Karaca Bozgeyik, Bekir ve Zeki Kontun buğday tarlalarına sirayet ederek 60 dönümlük buğday tarlalarının yanarak kül olmasına neden oldu.

Yangınla ilgili tahkikata başlayan görevliler yangının çıkışına neden olduğu söylenen Yakacık köyünden Yaşar Kısa, arkadaşları Celâl Eşkikara ve Ökkeş Tekin hakkında yasal işlem yapmaya başladı. Araban ilçesi, Elif köyünde de Mustafa Fıstıkçı sigarasını yakarken yakıtın ateş alması üzerine su değirmenini yaktı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *