ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yakacakta kredi kartı dönemi

Yakacakta kredi kartı dönemi
YAYINLAMA: 01 Ağustos 2021 / 20.16
GÜNCELLEME: 01 Ağustos 2021 / 20.16
Halkın alım gücünün zayıflığı nedeniyle kışlık odun ve kömür piyasası durgun seyrediyor. Temmuz -Aralık ayları arası sezon olmasına rağmen yakacak piyasasında halen beklenen satışın olmadığı ifade edilirken, fiyatların geçen yıla oranla fazla artmadığı bildirildi. Bu yıl yakacak alanların sayısının son derece düştüğü kaydedildi.

Mahrukatçılar Odası Başkanı Agah İncioğlu, sezon bitmesine çok az zaman kalmasına rağmen halen halkın çoğunun ihtiyacı olan odun ve kömürü alamadığını, alanlarında ihtiyacının ancak üçte birini satın aldığını söyledi. Halkın alım gücünün olmadığını açıklayan İncioğlu, “Eskiden vatandaşlar odun ve kömürünü yaz mevsimindeyken alırdı. Şimdi kış geldi, halen çoğu vatandaş kömürünü almadı. Bazı vatandaşlar taksitli olarak, bazıları da kredi kartı ile kömürünü alabiliyor. Peşin alanların sayısı çok az. Böyle olunca esnaf zarar ediyor, sıkıntı yaşıyor. Çünkü esnaf dolar bazında peşin alıp, yüzde 3-5 kar ile satıyor. Bunu da uzun vadeli olarak satınca zarar ediyor. Zaten sat-masa aldığı kömürün parasını neyle ödeyecek, böyle bir çelişki ve sıkıntı içerisindeyiz” dedi.

Apartman sakinlerinin çoğu fueloil pahalı olduğu için kazanları kömüre çevirdiğini, böylece yakıtta yüzde 50 tasarruf yapıldığını söyleyen İncioğlu, yakıtı alamayanların en kısa zamanda satın almalarını istedi. Halen Güney Afrika linyit kömürünün tonunun 240 milyon, Rus linyit kömürünün 250, odunun 180, tahtanın tonunun ise 170 milyon lira olduğunu kaydeden İncioğlu, geçen yıl aynı dönemde kömürün tonunun 190 milyon lira olduğunu belirtti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *