ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yağmurdan kaçışın doğruluğunu doluya tutulmak telafi etmez

Yağmurdan kaçışın doğruluğunu doluya tutulmak telafi etmez
YAYINLAMA: 30 Temmuz 2021 / 13.14
GÜNCELLEME: 30 Temmuz 2021 / 13.17
CHP İstanbul Milletvekili Yaşar Nuri Öztürk, kökleri yıllara uzanan bazı siyasi partilerin 3 Kasım seçiminde barajın altında kalmayı hak ettiğini belirterek, “Her hata yapan hak ettiğine müstehak olmuyordu, bu sefer oldu” dedi. Öztürk, yağmurdan kaçarken doluya tutulmanın da çok kötü olduğunu hatırlatarak, AKP için “Bekleyip görelim” değerlendirmesi yaptı.

Sarıgüllük Lions Kulübü’nün düzenlediği bir konferansa konuşmacı olarak davet edilen Yaşar Nuri Öztürk, son gelişmelerle ilgili Sabah'ın sorularını yanıtladı. Kendilerini yılların köklü partisi olarak sayan MHP, DYP, ANAP ve SP’nin seçimlerde baraj altında kalmasının aslında hak edilen bir sonuç olduğunu ifade eden Öztürk, “Fakat şunu da unutmamak gerek, yağmurdan kaçış doğru, yağmurdan kaçışın doğruluğu doluya tutulmanın yanlışlığını telafi etmez. Hem yağmurdan kaçacaksın, hem de doluya tutulmayacaksın. Acaba öyle mi oldu ileriki günlerde bunu göreceğiz” dedi. Öztürk, “Türk Milleti olarak birlikte göreceğiz. Şimdi geldiler icraata başladılar. Biz müşteriyiz berber koltuğuna oturduk, yaptıkları uygulamalarla ülkeye ne verebilirler hep beraber bekliyoruz” dedi.

Siyaset yapmak için niçin CHP’yi seçtiniz sorusuna Yaşar Nuri Öztürk şu yanıtı verdi: “Cumhuriyet Halk Partisi’ni tercih etmemin iki sebebi var. Birincisi CHP’nin haram lokma yeme gibi bir geçmişi yok. İkincisi, Allah’ı aldatma gibi bir zaafı yok. Başkalarıyla çekişmesi, ikiyüzlülüğü yok. Türkiye’nin iflasına sebep olmuş son 20 yıllık yönetimde, icraatta hiçbir şekilde yok. Tüm bunlar CHP’yi tercih etmem için yeten, hatta artan sebepler arasında” diye konuştu.

AKP Lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın Anayasa’nın 106. maddesini değiştirerek dışarıdan Başbakan olarak atanmasıyla ilgili olarak, Cumhurbaşkanı ile aynı yönde düşündüğünü belirten Öztürk, tek kişi için Anayasa’yı değiştirmenin doğru olmayacağı görüşünü savundu.

Seçim sonucunu halkın tercih olarak değerlendiren CHP İstanbul Milletvekili Yaşar Nuri Öztürk, sonuçlarına da halkın katlanacağını, ancak iyi olması için temenni de bulunduklarını söyledi. Öztürk, en azından bir veya iki partinin daha parlamentoya girebileceğini tahmin ettiklerini, ancak bunun olmadığını belirterek, “Girseydi sonuç tamamen başka olacaktı. Büyük ihtimalle de biz birinci parti olarak çıkardık. Ama hiç beklenmedik, kimsenin hayalinden bile geçirmediği bir sonuç oldu” dedi

Seçimlerde 40 milyon seçmenin 10 milyonun oy kullanmadığını hatırlatan Öztürk, “Tüm bunların demokrasi ve Türkiye'nin geleceği açısından ne derece sağlıklı sonuçlar vereceğini ileride göreceğiz. Bize düşen ülkemiz ve insanımız için hayırlı olması, nasıl mümkün olur ona çaba sarfetmek ve muhalefet olarak görevimiz ne ise onu yapmak” şeklinde konuştu.

CHP olarak seçimden bekledikleri oyu alamadıklarını, ancak 1999 seçimine oranla sonucun fena olmadığını söyleyen Öztürk konuştu: "Elbette seçim sonrası özeleştiri yapacağız. Seçimden yeni çıktık, daha milletin teri kurumadı. Tabii ki değerlendirme ve seçim muhasebesi yapılarak eksikler ve aksaklıklar tespit edilerek çözümüne gidilecek. Yeniden kendi durumumuza bakacağız. Aldığımız sonuç aslında öyle kötü bir sonuç değil. 1999 Seçimleri göz önüne alındığında oylarımızda yüzde 150 artış gözlenmektedir. 3 Kasım seçimlerinin tarihte eşi görülmemiş bir sürpriz tasfiye getirdiğini de dikkate alırsanız, CHP’nin seçim sonucu gayet iyidir. Yine de biz bunu yeterli görmüyoruz.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *