ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Yağmur, ilaçları yüzde 70 etkisiz bıraktı, şehir, baştan başa üç kere ilaçlanacak 

Yağmur, ilaçları yüzde 70 etkisiz bıraktı, şehir, baştan başa üç kere ilaçlanacak 
YAYINLAMA: 31 Ocak 2021 / 17.06
GÜNCELLEME: 31 Ocak 2021 / 19.10
Şehrimizde 48 mahalle kara ve sivrisineklere karşı ilaçlandı

Havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşlar tarafından karasinek ve sivrisineklerden şikâyetler başladı. Özellikle Şehreküstü, Kavaklık, Alleben ve diğer kenar semtlerdeki mahallelerden şikâyetler geliyor. Şehrimizde sineklerle mücadele yapılıp yapılmadığı, yapıldı ise durumu hakkında bilgi almak için belediye temizlik işleri müdürü Cemal Aytek'ne başvurduk. Aytekin şimdiye kadar şehirdeki 96 mahalleden 48’inin ilaçlandığını, yağmurlar yüzünden ilaçlamanın etkisiz kaldığını, yüzde yetmiş ilaç ve emekten zarara uğradıklarını bildirerek şunları söyledi:

“Şehir sineklerle mücadele edilmek üzere üç bölgeye ayrıldı. Her bölgede beşer kişiden oluşan ekipler sinek mücadelesi yapıyor. Birinci bölge Atatürk Bulvarı, Ordu caddesi, İstasyon caddesi ve Şehreküstü. Bu bölgede 13 mahalle ilaçlandı. İkinci bölge Ordu caddesinin güneyi. Garajlar ve İnönü Caddesi. Bu bölgede de 18 mahalle ilaçlandı. Üçüncü bölge ise Karşıyaka, Çıksorut, PeriIikaya’ya kadar. Bu bölgede de 17 mahalle ilaçlandı.

Ekiplerimiz mahallelerde kapı kapı gezerek tuvaletleri ve banyoları ilaçlıyorlar. Odaları ve mutfağı zehirlenme olabilir gerekçesiyle ilaçlamıyoruz. Vatandaş da kendi imkanlarıyla sinek mücadelesine katılmalıdır. Alleben deresini temizledik ve ilaçladık. Diğer su biri kimilerini de ilaçladık.

Şehri baştan başa üç kere ilaçlayacağız. Şimdiye kadar 3 ton ilaç kullandık. 6 ton ilacımız da yedekte bekliyor. Evlerde çöp bidonu mutlaka bulunmalı ve ağzı kapatılmalıdır. Aksi takdirde şiddetle cezalandırma yoluna gideceğiz.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *