ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yabancı yatırımcıya kolaylık sağlanmalı

Yabancı yatırımcıya kolaylık sağlanmalı
YAYINLAMA: 17 Şubat 2021 / 13.27
GÜNCELLEME: 17 Şubat 2021 / 13.27
Yabancı sermayenin, ülke ekonomilerinin gelişmesi için büyük öneme sahip olduğunu açıklayan OSB Başkanı Akif Ekici, “Yabancı sermaye, gittiği her ülkede kalite ve rekabeti artırır, yeni istihdam olanakları sağlar” dedi.

Yabancı sermayenin kendini güvenli hissettiği ülkelere yöneldiğine dikkat çeken Ekici, bu nedenle öncelikli olarak siyasi istikrarın gerekli olduğunu vurguladı. Dünya ekonomisine bakıldığında bu durumun çok rahatlıkla görüleceğini söyleyen Akif Ekici, “Bu da son derece doğal bir yaklaşımdır. Hiç kimse, siyasal ve ekonomik anlamda güven ve istikrar olmayan yere yatırım yapmaz. Türkiye’de ekonomik alanda büyük değişimler yaşanmasına rağmen, siyasi alanda istikrarsızlık ekonomiyi olumsuz etkiliyor. Bu da bir istikrar sorunu oluşturuyor. Bu durum, yabancı yatırımcı için cazip koşullar oluşturmadığı gibi, yerli yatırımcıyı da tedirgin ederek, onların yurt dışına kaçmasına neden oluyor. Güvensizlik ve istikrarsızlık Türkiye’nin en büyük sorunu” dedi.

Türkiye’deki yabancı sermaye azlığının ekonomik olduğu kadar, siyasi olarak da bir kayıp olduğunu belirten OSB Başkanı Ekici, “Yabancı yatırımcı bir ülkenin dışarıdaki aynası gibidir. Bulunduğu ülkenin dışarıda tanıtımına katkı sağlar. O ülke için lobi faaliyetlerinin gelişmesine yardımcı olur. İşte bu yüzden, yabancı yatırımcının gelmesi için gerekli olan güven ortamını sağlamalı ve burada yatırım yapmaları için, onları teşvik edici düzenlemeleri, bir an önce yapmalıyız” dedi.

Yabancı yatırımcının Türkiye’ye korkmadan gelebilmesi ve uluslararası alanda güçlü bir Türkiye için, AB’ye tam üyelik yolunda atılması gereken adımların daha da büyük önem kazandığını belirten Ekici, şunları söyledi: “AB’ye tam üyelik için yapılması gerekenler eksiksiz olarak zamanında yapılırsa, yabancı yatırımcının önü açılır. Güçlü ve saygın bir Türkiye için bunlar yapılmalıdır” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *