ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yabancı yatırımcı kalite de getirir

Yabancı yatırımcı kalite de getirir
YAYINLAMA: 31 Ocak 2021 / 17.08
GÜNCELLEME: 31 Ocak 2021 / 17.08
Türkiye’ye yabancı yatırımcı gelmesinin üretim ve istihdama katkısının yadsınamayacağını ifade eden Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkanı Haşan Ak taş, özellikle bu kriz döneminde yabancı yatırımcıya büyük ihtiyaç olduğunu açıkladı.

Türkiye’ye yabancı yatırımcının gelebilmesi için bürokratik engellerin kaldırılması, vergide makul bir oran belirlenmesi gerektiğini belirten Aktaş, “Türkiye’nin bu konuda artık daha şeffaf olması gerek. Yatırım yapmak isteyenlerin önü açılmalı ve bürokratik işlemler asgariye indirilmeli. Yabancı yatırımcının gelmesi için engeller kaldırılmalı” dedi.

Aktaş, “Piyasada siyasi güven sağlanmalı. Yabancı yatırımcı ürkütülmemek, onları teşvik edici karar alınıp uygulamaya konulmalı. Bazı ülkeler, yabancı yatırımcı çekebilmek için vergi muafiyeti getiriyor. Bizde böyle bir şey yok. Oysa bizim yabancı yatırımcıya daha çok ihtiyacımız var” dedi.

Aktaş, eskiden milliyetçilik duygularının ön plana çıkartılarak yabancı sermayenin gelmesine hep karşı çıkıldığını, aslında bunun doğru olmadığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Globalleşen dünyada artık böyle şeyleri düşünmek geride kaldı. Büyümek ve kaliteli üretim için rekabet şart. Yabancı yatırımcı olursa piyasada bir rekabet oluşur ve sektörlere kalite gelir. İstihdam imkanı artar, işsizler iş bulur. Yatırımın sayısız avantajları var. Burada siyasilere büyük görev düşüyor, mutlaka güven sağlamalılar. Güvensizlik kalkınmaya en büyük engeldir.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *