ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yabancı sermayeye kolaylık tanınmalı

Yabancı sermayeye kolaylık tanınmalı
YAYINLAMA: 04 Haziran 2021 / 15.12
GÜNCELLEME: 04 Haziran 2021 / 15.12
Türkiye’nin kalkınabilmesi için yabancı sermayenin şart olduğunu ifade eden işadamları, yabancı sermayenin ülkede yatırım yapabilmesi için cazip imkanlar sunulması ve siyasi güven ortamı sağlanması gerektiğini vurguladı.

GTO Trikotajcılar Meslek Komitesi Üyesi Cengiz Çağlar, yabancı sermayenin ülke ekonomisine önemli katkıda bulunacağını belirterek, Türkiye’nin yabancı sermaye açısından cazip ülke haline getirilmesinin önemine değindi.

Yatırım yapmak isteyenler için siyasi güvenin sağlanması, bürokratik işlemlerin sade ve çok asgari düzeye indirilmesi, vergi ve SSK prim oranlarının belli süreye kadar indirimli uygulanmasının şart olduğunu ifade eden Çağlar, “Yatırım yapmak isteyen herkese devletin destek olması gerek. Hatta yatın-mı cazip hale getiren önlemlerin alınması şart. Türkiye’nin buna acil ihtiyacı var. Çünkü işsizler ordusu giderek çoğalıyor.

Kriz nedeniyle kapanan işyeri sayısı artıyor. Bu kaostan ancak üretimi ve yatırımı artırmakla çıkabiliriz. Bunun içinde yabancı ve yerli sermayenin yatırım yapması durumunda onları zora sokan, engelleyen hiçbir tutum veya karar olmamalı. Özellikle çok büyük kapasiteyle gelip ülkemize yatırım yapmak isteyen yabancı sermaye için SSK primi ve vergide belirli süreler için indirim uygulanmalı. Böyle imkanlar sunulması ve güven sağlanması halinde yabancı sermaye gelir yatırım yapar, binlerce insana iş imkanı sunar. Ayrıca üretimin büyük bir kısmını ihraç etmek koşulu bile getirile-bilinir” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *