ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ya kişilik bozukluğu var ya da çıkar peşinde koşuyor

Ya kişilik bozukluğu var ya da çıkar peşinde koşuyor
YAYINLAMA: 08 Aralık 2020 / 14.07
GÜNCELLEME: 08 Aralık 2020 / 14.07
Uzmanlar, aynı anda birkaç yerde yönetim kurulu üyeliği ve başkanlığa talip olanların durumunu değerlendirdi...

Hasan Herken, her yere aday olanların, her yerde başkan veya yönetici olmak isteyenlerin o makamlara gelmek için büyük çaba gösterdiğini, sahip olabilmek için her şeyi yapabildiğini belirtti…

Herken, “Makama sahip olduktan sonra, uğrunda 9 takla attıkları, gelmek için çalmadık kapı bırakmadıktan o makamı bu kez hafife almaya başlarlar. Bunlar derin aşağılık duygusu taşıyan insanlardır” dedi.

GAZÜ Tıp Fakültesi Psikiyatri Kliniği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Haşan Herken, birden fazla yerde görev almak ve başkan olmak isteyenlerin, kişilik bozukluğu bulunabileceği gibi çıkar peşinde insanlar da olabileceğini bildirdi. 5-10 Yerde görev alan veya almak için çırpınanları tipik narsisist insanlar olduğunu söyleyen Herken, “Narsisist insanlar, kendi kişilik değerini olduğundan çok fazla algılar ve çok özel biri olduğu hissetmek ister. Bu tip insanlar, önde gözükmeyi sever, kendilerinin çok özel olduğuna inanır. Bunlarda yaygın bir üstünlük duygusu ve beğenilme gereksinimi vardır, empati yapamazlar. Bu insanlar kendilerini çok üstün ve önemli görür. Başkalarından farklı, özel bir insan olduğu, özel muamele görmesi gerektiği inancındadırlar. Kişiler arası ilişkilerde istismara meyillidirler. Kendi sorunlarının biricik olduğuna inanırlar, ancak özel insanlar tarafından anlaşıldığına inanırlar ve eleştiriye çok duyarlıdırlar. Beklentilerini gerçek hayatta bulamazlarsa, fantazilerde gerçekleştirirler. Bunlar genelde insanları sevmez, ama insanların kendilerini sevmesini severler” dedi.

Ayrıca bu tip insanlarda, arsisist kişilik bozukluğu yoksa, o zaman orada çıkar peşinde koşulduğunu belirten Herken, “Eğer narsistik bir durum yoksa, o zaman bu tür insanlarda çıkar ön plandadır. Bulundukları görevi çıkar aracı olarak kullanmayı amaçlar. Böyle insanlarda her türlü üçkağıtçılık mevcuttur” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *