ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Volvo’ya Gaziantep’ten açık davet!..

Volvo’ya Gaziantep’ten açık davet!..
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.42
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.42
Vali Muammer güler: “Yabancı sermaye ve otomotiv sektörü için burada alt yapı hazır”
Vali Muammer güler: “Yabancı sermaye ve otomotiv sektörü için burada alt yapı hazır”
Büyükşehir Belediye Başkanı Doğan: “GAP faktörü dikkate alındığında, otomotiv için en uygun yatırım alanının Gaziantep olduğu görülür

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Şerbetçi: ”Her türlü desteğe hazırız”
Gaziantepliler, Volvo otomobil firmasını yatırım yapmak için Gaziantep’e çağırdılar.
Bursa Belediye Başkanı Erdem Şeker’in, “Bakan onayında bekleyen ve halkla birlikte hazırladıkları (2020 Strateji planı) içerisinde otomobil fabrikası için yer ayrılmadığını, bundan dolayı kentte yeni otomobil fabrikasını istemediklerini” açıklaması, Gazianteplileri harekete geçirdi.
Vali Muammer Güler, yabancı sermaye ve otomotiv sektörü için Gaziantep’te her türlü alt yapının hazır olduğunu söyledi. Gaziantep’in, yan sanayi oluşmasa da otomotiv sektörü için alt yapının hazır olduğunu söyledi.

Gaziantep’in, yan sanayii oluşmasa da otomotiv sektörü için alt yapıya sahip olduğunu belirten Güler, “burası, otomotiv yatırımı için bütün olanaklara sahip. Yatırım yapan her anlamda kazır” dedi.
Güler, Volvo’nun Gaziantep’te yatırıma yönelmesi halinde, arsa ve diğer bütün konularda yardımcı olabileceklerini bildirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan da, Türkiye’de otomotiv sanayii için en hazır kentin Gaziantep olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:
“Yetişmiş insan gücü, küçük orta ve büyük ölçekli işletmeleri işe otomotiv sanayii için gereken bütün koşullar burada var. Volvo, GAP faktörünü dikkate almalı.”

GAP tamamlandığında, talep daha da artacaktır. Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu bitme aşamasında. Limanlar ve Serbest bölgeler ile otoyol bağlantısı var. Gaziantep-Şanlıurfa ve hatta Habur otoyolu gündemde. Gaziantep, GAP bulunduğu coğrafya ve otoyol ile otomotiv sektörü için Türkiye’nin en uygun kentidir.
Volvo başta olmak üzere, herkese çağrıda bulunuyorum. Buraya otomotiv veya hangi sektörde olursa olsun, yatırım yapan kazançlı çıkar. Volvo’ya açık çek veriyorum. Gaziantep’e yatırım yapmaya karar verilirse, her türlü olanağı, azami oranda sunmaya hazırız”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *