ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Vize alamayanlar Suudi Arabistan'a sokulmuyor

Vize alamayanlar Suudi Arabistan'a sokulmuyor
YAYINLAMA: 22 Ekim 2021 / 17.32
GÜNCELLEME: 22 Ekim 2021 / 17.32
Dış temsilciliklerimizde vize işlemi yapılamıyor.

Vizesiz tır şoförleri Suudi Arabistan'a sokulmadan geri çevriliyor

Dışişleri Bakanlığı tarafından ilimize gönderilen yazıdan öğrenildiğine göre bazı işadamları, özellikle tır şoförleri Suudi Arabistan'a giderken vize almıyorlar. Bu yüzden de işadamları ve tır şoförleri araçları ile birlikte geri çevriliyor. Çeşitli gıda maddesi götüren şoförlerin bu dikkatsizliği ve tedbirsizliği yüzünden gıda maddeleri bozuluyor, memleketimiz ve ticaret yapanlar büyük zararlara uğruyor.

Vizesiz Suudi Arabistan'a gidenler, buradaki temsilcilerimizden vize almaya yetkili olmadığı Dışişleri Bakanlığı tarafından resmen açıklandı.

Konu ile ilgili olarak Gaziantep Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığı tüccarlara ve tır şoförlerine yazılı bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle: Bazı vatandaşlarımızın özellikle Suudi Arabistan'a giderken vize konusunda dikkatli davranmaları gerekmektedir. Dışişleri bakanlığından odamıza intikal eden bilgilere göre, Suudi Arabistan'a gidecek vatandaşlarımız, bu ülkenin vizesini yurdumuzdan almada imtina etmektedirler.

Bilindiği gibi Suudi Arabistan hükümeti, ülkesine giren yabancıların önceden vize almalarını şart koşmaktadır ki vatandaşlarımız da aynı uygulamaya tabidirler.

Bu konuda daha önceden vatandaşlarımız uyarılmalarına rağmen, çok sayıdaki vatandaşımızın, bilhassa tır kamyon sürücülerinin gerekli vizeyi Türkiye'de almadan yola çıktıkları ve bölgedeki diğer ülkelerde bulunan Suudi Arabistan temsilciliklerinden vize almaya çalıştıkları, buna da muvaffak olamayınca bu ülkelerdeki temsilcilerimizin yardımını ısrarla istedikleri anIaşılmaktadır. Ancak yurtdışı temsilciliklerimizin yardımı talimatlar gereğince mümkün olmamaktadır.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *