ANASAYFA arrow right Sağlık

Vitaminler sadece eczane kanalıyla satılmalı

Vitaminler sadece eczane kanalıyla satılmalı
YAYINLAMA: 03 Mart 2021 / 18.02
GÜNCELLEME: 03 Mart 2021 / 18.02
İstanbul Eczacı Odası Genel Sekreteri Eczacı Pınar Özcan, "Sağlığa yönelik her türlü ürün sadece eczanelerden temin edilmeli ve eczacı danışmanlığında kullanılmalıdır" dedi.

Eczacılar, eczane dışı kanallarda satılan sahte, kötü saklama koşullarına maruz kalmış, miadı geçmiş vitamin ve gıda takviyeleriyle ilgili yurttaşları uyarıyor. 

Eczane dışında satılan ürünlerin güvenilirliğinin kontrol edilmesinin mümkün olmadığına dikkat çeken İstanbul Eczacı Odası Genel Sekreteri Eczacı Pınar Özcan şu uyarılarda bulundu:

Sahte, son kullanma tarihi geçmiş ve silinmiş, kötü saklama koşullarına maruz kalmış bozulmuş, etiket bilgisi ile içeriği aynı olmayan ürünler internette satılıyor ve bu durum vatandaşlarımızı mağdur ediyor.

Doğru gıda takviyesi, doğru kişiye, doğru dozda verilmediğinde ilaç etkileşimleri oluşabilir, bazı hastalıkların tanı konulması gecikebilir, organlarınızda hasarlar oluşabilir ve ne yazık ki ölümcül sonuçları olabilir.

Eczane dışı satış kanallarından vitamin ve gıda takviyesi almayın.

Sağlığa yönelik her türlü ürün sadece eczanelerden temin edilmeli ve eczacı danışmanlığında kullanılmalıdır.

Devletimiz bu konuda acilen yasal düzenleme yapmalıdır. Sağlığa ilişkin her ürün Sağlık Bakanlığının denetiminde olmalıdır.

İstanbul Eczacı Odası, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye de çağrıda bulunmuştu.

İki bakanlığa yapılan çağrıda, "Sağlığa yönelik takviyelerin eczane dışı kanallardan satılması halk sağlığı ve kamu yararı açısından ciddi sorunlar teşkil edeceğinden, bu ürünlerin sadece eczanelerde satılması için gerekli mevzuat değişikliği ivedi olarak yapılmalıdır" denilmişti. 

Eczacılık Fakülteleri Dekanlar Konseyi (ECZDEK) de İstanbul Eczacı Odasının Sağlık Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığına yönelik çağrısına destek vermişti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *