ANASAYFA arrow right Güncel

Virüsün pençesindeyiz ama kurallara uyan yok

Virüsün pençesindeyiz ama kurallara uyan yok
YAYINLAMA: 25 Kasım 2020 / 20.30
GÜNCELLEME: 25 Kasım 2020 / 21.17
Bursa, Kocaeli ve Gaziantep'te belirgin artış var

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dün uyardığı 3 ilden biri olan Gaziantep'te vakaların arttığı görülmesine rağmen, sosyal mesafe kurallarına uyulmadığı görüldü. Bakan Koca'nın 6 ilin sağlık müdürleriyle video konferans aracılığıyla görüşmesinin ardından sosyal medya hesabından Gaziantep, Bursa ve Kocaeli'de belirgin artış olduğunu söyledi.

Bakanın uyardığı Gaziantep'te, birçok kişinin mağazaların ve insan yoğunluğunun fazla olduğu Karagöz ve Gaziler caddelerinde sosyal mesafe kuralına uymadan alışveriş yaptığı görüldü. Kentin birçok noktasında polisler, vatandaşları sosyal mesafe kuralına uymalarına yönelik anonslar yaparak uyardı. Öte yandan bazı vatandaşlar ise sosyal mesafe kuralına uymayan ve maskelerini doğru takmayanlara tepki gösterdi.

Karagöz ve Gaziler caddelerinde sosyal mesafe sıfır

Fahrettin Koca, sosyal medya paylaşımında, “Bursa, Kocaeli ve Gaziantep'te belirgin artış var. Bu illerimizde daha gayretli, daha titiz bir çalışma gerekiyor. Desteğinizin önemi artmış durumda. Mücadelemize desteğinizle güç verin” ifadelerine yer verdi. Bakan Koca’nın vaka artışı olduğunu söyleyerek uyardığı illerde ertesi gününde çok sayıda vatandaşın maske takma zorunluluğuna uymadığı, açık alanda sigara içme yasağına rağmen açık alanlarda yürürken ve banklarda otururken sigara içtiği görüldü.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *