ANASAYFA arrow right Yaşam

Virüs en çok öğle saatlerinde bulaşıyor

Virüs en çok öğle saatlerinde bulaşıyor
YAYINLAMA: 28 Nisan 2020 / 16.46
GÜNCELLEME: 28 Nisan 2020 / 16.46
Çinli ve Alman bilim insanların araştırmalarına göre koronavirüs (Covid-19) vakalarının bulaşması en fazla öğlen saatlerinde oluyor.  

Nature Medicine dergisinde yayınlanan çalışmaya göre Covid-19 bulaşma vakalarının yüzde 44'ünün hastalığın belirtilerini göstermeyen taşıyıcılar üzerinden gerçekleşiyor. Semptomların görülmesinden 1-2 gün önce ise bulaşıcılık doruk noktasında ulaşıyor. Bulaşma vakalarının çoğu öğlen saatlerinde gerçekleşiyor.

Uzmanlar, çalışma için 21 Ocak-14 Şubat döneminde Çin'in Guangzhou kentindeki 8 no.lu halk hastanesine yatırılan 94 hastanın, semptomların ortaya çıktığı tarihten itibaren 32 gün boyunca burun ve ağızlarından aldıkları örnekleri araştırdı. Elde edilen sonuçlar, virüsün genetik malzeme miktarının semptomların ortaya çıktığı ilk gün en yoğun olduğunu, sonrasında ise yaklaşık 21 gün içinde düştüğünü gösterdi. Araştırmacılara göre bu süreç, virüsü kapan birinin onu enfeksiyonun ilk başında, bağışıklık sistemi devreye girip semptomları ortaya çıkarmadan önce en yoğun şekilde ürettiğini gösteriyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *