ANASAYFA arrow right Yaşam

Vicdanlı ve tarafsız kararların verildiği bir adli yıl istiyoruz

Vicdanlı ve tarafsız kararların verildiği bir adli yıl istiyoruz
YAYINLAMA: 02 Eylül 2020 / 20.32
GÜNCELLEME: 03 Eylül 2020 / 21.44
Gaziantep Barosu Başkan Adayı Av. Ömer Faruk Akan, Adli Yılın açılışı nedeniyle yaptığı açıklamada, adalet duygusunun geliştiği, vicdanlı ve tarafsız kararların verildiği, liyakatin öne çıktığı, adamım veya adamı anlayışının terkedildiği, güvenin tesis edildiği bir adli yıl olmasının altını çizdi.

Cumhuriyet tarihi boyunca yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı hep sorun oldu

Akan, “Adalet duygusunun geliştiği, vicdanlı ve tarafsız kararların verildiği, liyakatin öne çıktığı, adamım veya adamı anlayışının terkedildiği, güvenin tesis edildiği bir yıl olmasını istiyoruz. Demokratik ve hukukun üstünlüğüne dayalı bir toplumda, bireyin ve toplumun en temel güvencesinin bağımsız ve tarafsız yargıdır. Türkiye’de Cumhuriyet tarihi boyunca yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı hep sorun olmuştur. Geride bıraktığımız yıl yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığının güçlenmesi bir yana, yargının içinde olduğu içler acısı durum bütün çıplaklığıyla ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.

Vatandaşın yargıya erişiminin sağlanması için acil çözümler lazım

Başkan adayı Av. Akan, “Özelikle yargıya erişimde sıkıntı yaşayan vatandaşın yargıya erişiminin sağlanması için acil çözümler üretilmelidir. Yargı idarenin kontrolünde bir görüntü vermemelidir. Umarım yeni adli bağımsız bir yargı ile bir çok sorun çözülür. İdarenin denetiminde bir yargı görüntüsü olmaması için bütün gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *