ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Vicdanını köreltenler halkın feryadını duymazdan geliyor

Vicdanını köreltenler halkın feryadını duymazdan geliyor
YAYINLAMA: 30 Haziran 2020 / 15.17
GÜNCELLEME: 30 Haziran 2020 / 15.17
CHP’li gençlerden temsili protesto

CHP’li gençler, artan hayat pahalılığından dolayı alım gücü kalmayan vatandaşın yaşadığı sorunları gündeme getirirken, hükümeti de sert dille eleştirdi. CHP İl Gençlik Kokları Başkanı Ali Akyılmaz ve partililer işçi, memur, öğrenci, .esnaf, çiftçi, ev hanımı ve emeklinin içinde bulunduğu sıkıntıları temsili kişilerle canlandırarak dile getirdi.

Temsili olarak seçilen işçi, asgari ücretle hem kirası ödeyip, hem de yaşama mucizesini gösterdiğini belirterek “Karım ve çocuğum benden ekmek bekliyor. Koltuğumun altında, bir ekmekle eve girmenin gururunu özlüyorum. Ben zam almadım, zam isteyenler de işten çıkarıldı. Ama ülkemin durumu kötü. Ülkem yangın yeri, sabrederim, aç yaşamayı da öğrenirim vatan sağ olsun’’ dedi.

Babam memurdu onurunu bıraktı, ya ben ne bırakacağım 657’ye tabi olduğunu ifade eden temsili memur ise ‘İşini bilmeyenlerdenim. Zam almadım. Karıma, çocuğuma yüzüm tutmuyor. Maaşım çocuğumun okul masrafına yetmiyor. Benim babam memurdu, bana trilyon değil, ama onurunu bıraktı. Ben çocuğuma ne bırakacağımı bilemiyorum. Ama ne olursa olsun ülkem zor durumdaysa ve bu fedakarlık gerekiyorsa yaparım vatan sağ olsun “diye konuştu.

Okul kaydını borç para alarak yaptı Kendisini öğrenci olarak tanıtan partili ise babasının maaşına zam almadığını, ancak okul harcına zam geldiğini belirterek*, okul kaydını borç alarak yaptırdığını, kitap defter almadığını, ancak ülkeye yaralı olmak için okuduğunu vurguladı. Aylardır kapısını çalan olmadığını söyleyen temsili esnaf, borçlarının biriktiğini belirterek, “Eve haciz geldi. Ama ülkemin bu krizi aşması için üstüme ne düşerse yapmaya hazırım, vatan sağ olsun” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *