ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Veto edilenlerin yerine milletvekili adayı gösterilenlerden MDP’den 2, ANAP’tan 1, Halkçı Partiden de 1 kişinin seçimlere katılması uygun görülmedi

Veto edilenlerin yerine milletvekili adayı gösterilenlerden MDP’den 2, ANAP’tan 1, Halkçı Partiden  de 1 kişinin seçimlere katılması uygun görülmedi
YAYINLAMA: 07 Kasım 2022 / 15.46
GÜNCELLEME: 07 Kasım 2022 / 15.46
Milli Güvenlik Konseyi tarafından veto edilen Gaziantepli Milletvekili adaylarının yerlerine aday olarak gösterilenlerden MDP’den 2, ANAP’tan 1 ve Halkçı Partiden de 1 kişinin seçimlere katılması uygun görülmedi.

Yerlerine ikinci olarak aday gösterilenler konuldu. Tüm illerin seçimlere katılacak milletvekili adayları Yüksek Seçim Kurulu tarafından ilan edilecek, Resmi Gazete ile yayınlayarak kesinlik kazanacak.

MDP’nin Gaziantep Lisesinden 2. Sırada milletvekili adayı gösterilen Sabit Kılıç ile, 6. Sıradaki Mümtaz Şahin ANAP’dan 4.sıradaki Sait Daldaban ve Halkçı Partiden 5. Sıradaki Salman Kır’ın seçimlere girmeleri uygun görülmedi. Yerlerine MDP’den yedek aday Galip Deniz, 6. sıraya Refik Özdinç, ANAP’tan Hikmet Çelebi, Halkçı Partiden ise 6. sıraya Mehmet Haratoğlu milletvekili adayı olarak listeye girdi. MDP’den 5. sıraya konulan Davut Çakır ise istifa etti. Halkçı Partiden 3. sıraya Mehmet Güvenç, 7.sıraya ise Coşkun Gün geldi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *