ANASAYFA arrow right Yaşam

Veteriner Hekimleri koruyacak şiddet yasası bir an önce çıkarılmalı

Veteriner Hekimleri koruyacak şiddet yasası bir an önce çıkarılmalı
YAYINLAMA: 25 Haziran 2020 / 21.45
GÜNCELLEME: 25 Haziran 2020 / 21.54

Veteriner Hekimleri koruyacak şiddet yasasının bir an önce çıkarılması gerektiğini kaydeden Gaziantep Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Yunus Emre Özdede, “Sağlık çalışanlarını koruyacak Sağlıkta Şiddet Yasası çıktı. Bizler, 657 Sayılı Devlet Memuru Kanunu’na göre sağlık çalışanı statüsündeyiz, ama Sağlıkta Şiddet Yasası içerisinde olmamamız bizleri derinden üzdü. Çünkü meslektaşlarımız sağlık çalışanları gibi hem fiziksel hem de sözlü şiddete maruz kalıyorlar” dedi.

Meslektaşlarımız karantinadaki köylere bile gidiyorlar

Veteriner Hekimlerinin pandemi sürecin risk altına çalıştığı tespitini yapan Özdede, “Veteriner Hekimler, halk sağlığı yönünde görev yapan ve sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde bile yasaktan muaf olan bir meslek örgütüdür. Çünkü işleri hayvan sağlığı gibi görünse de halk sağlığı açısından çok önemli görevler yapmaktadır. Özellikle bulaşıcı hastalıkların önlenmesinde en büyük görevi yapanlar meslektaşlarımızdır ve bu süreçte bile karantina altında bulunan köylere bile gitmektedirler. Köy karantina da olsa bile hayvan tedavi edilmeyecek mi? O nedenle Veteriner Hekimlerin çalışmaması gibi bir durum söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

Sahada yoğun çalışmamıza rağmen değerimiz bilinmiyor

Veteriner Hekimlerin sahada yoğun çalışmasına rağmen değerinin bilinmemesinden dert yanan Başkan Özdede, “Bu zorlu süreçte sağlık çalışanlarımız büyük bir özveri ve fedakarlık içerisinde çalışıyor, meslektaşlarımızda insan ve halk sağlığı için çok yoğun bir şekilde çalışmasına karşın hiç kimse bunu fark etmiyor. Son çıkan sağlıkta şiddetin içerisine Veteriner Hekimlerin eklenmemesi bunun bir göstergesi. Sağlık çalışanı statüsünde olmayı ve bu yasaya dahil edilmemizi istiyoruz” şeklinde açıklama yaptı.

Veteriner Hekimsiz bir toplumun olmayacağı anlaşıldı

Başkan Özdede, COVİD-19 salgın sürecinde Veteriner Hekimsiz bir toplumun olmayacağının anlaşıldığının altını çizerken,  “Çünkü sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde bile meslektaşlarımız her sahadaydı. Bu da bizsiz bir toplumun olmayacağını gösterir. Dolayısıyla kendi sağlıkları bir kenara bırakıp halk ve insan sağlığı için çalıştılar. Bir hayvana aşı yapılması o hayvanın sağlığını koruduğu gibi insanında sağlığı korumaktadır. Bu kadar zor şartlar altında yoğun bir şekilde çalışmamıza karşın gerek toplum gerekse devletimizden gerekli değeri görmediğimizi hissediyoruz” diye açıklamada bulundu.

Şiddet yasasının çıkarılması gerekiyor

Gaziantep Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Yunus Emre Özdede, konuşmasına şöyle devam etti: “Koronavirüs salgınına karşı ilk izolasyonu yapanlar Veteriner Hekimleri Fakülteleri’nde ki hocalarımız oldu. Tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak tek bir Sağlık Yasası olsun istiyoruz. Çünkü meslektaşlarımızda sağlık çalışanları gibi hem fiziksel hem de sözlü şiddete maruz kalıyorlar. Bu tür olaylarla her zaman karşılaşıyorlar. O nedenle Veteriner Hekimleri koruyacak şiddet yasasının çıkarılması gerekiyor.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *