ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Verimliliğin artmasında insan gücü önemli

Verimliliğin artmasında insan gücü önemli
YAYINLAMA: 06 Ekim 2020 / 17.49
GÜNCELLEME: 06 Ekim 2020 / 17.49

Verimliliğin arttırılmasında insan gücünün çok önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Milli Prodüktivite Merkezi Bölge Müdürü Kutlu Çakır, verimliliği arttırmaya yönelik tüm teknikleri, yeni teknolojileri, parayı, malzemeyi, hammadde ve benzeri şeyleri kullananın insan olduğunu hatırlattı.

Çakır, bu nedenle verimliliği artırmada insan gücünün merkezi önem taşıdığını kaydetti.Verimliliğin çeşitli şekillerde artınlabileceğini vurgulayan Çakır, teknoloji geliştirerek önemli bir verimlilik artışı sağlanabileceğini, ancak bir müddet sonra bu teknolojik güce rakip firmaların da sahip olabileceğini, oysa insan kaynağının çok özel olduğunu vurguladı. Çakır konuşmasına şöyle devam etti:

“İnsan kaynağı ne kadar verimli kullanılırsa rakip firma ile aradaki fark da o kadar işletmenin lehine olur. Bu konuda en iyi örnek Japonya'dır. Japonya insan kaynağını en iyi kullanan ülkedir. Bu yüzden ABD ve diğer ülkeler insan kaynağını verimli kullanmaya yönelik Japon tekniklerini taklit ederler. İşte bütün bunlar insan kaynağının önemini ortaya çıkarmaktadır. Her bölümün ya da birimin ait olduğu organizasyon hedefi doğrultusunda insan kaynağını kullanmak için çaba sarfetmesi gerekir.. İnsan gücünü en yüksek verime ulaştıracak faaliyetler bir bölümün ya da birimin sorumluluğu altında değil, bütün kuruluşun sorumluluğunda olmalıdır.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *