ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Verimliliği artırmak fırsatlar yaratır”

“Verimliliği artırmak fırsatlar yaratır”
YAYINLAMA: 07 Aralık 2020 / 13.07
GÜNCELLEME: 07 Aralık 2020 / 13.07

Milli Prodüktivite Merkezi Bölge Müdürü Kutlu Çakır, işletmelerin, iş yükleri arttığında yeni işçiler ya da fazla işgücünü muhafaza ederek, işçi verimliliğinin faydalarını elde ettiğini belirtti. Çakır, “Endüstri mühendisliğini de kapsayan çoğu durumlarda işçi verimliliği artışı yönetim üzerinde odaklanmıştır. Malzeme, sermaye, enerji ve diğer giderlerin ihmal edilen verimliliklerini artırmak pek çok fırsatlar sağlayabilir” dedi.

Verimliliğin faydaları konusunda bilgi veren Çakır şunları söyledi: “Aynı kalitedeki ya da bazı durumlarda daha iyi bir kalitedeki ürün ya da hizmeti daha düşük fiyatlarda satın alarak tasarruflardan yararlanacaklardır. Ayrıca organizasyon, olası pazar payındaki kazançlardan daha çok yararlanılacak ve bu sırasıyla daha büyük gelir getiren fırsatlar yaratabilir ve ölçek ekonomilerinin avantajlarına sahip olabilir.

Organizasyon çalışanları, gerçek ücretlerde ya da satışlardaki artışlardan faydalanacaktır. Organizasyon hissedarları veya sahipleri, satışlardaki paylardan faydalanacaktır. Aynı zamanda organizasyon, karlarını, daha iyi yeni ürünler, hizmetler prosesler ve atılımlarla yeniden yatırım fırsatlarına sahip olacaktır.” Milli Prodüktivite Merkezi Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürü Kutlu Çakır, bir ülkenin temel ekonomik birimlerinin imalat ve hizmet organizasyonları bu şekilde faydalı olduğunda güçlü ve sağlıklı bir ekonomiye ulaşmanın olası olduğunu söylerken, “Bir ülkenin ekonomik gücü, sık sık politik gücünün ve ulusal güvenin artmasıyla sonuçlanır. Bu yüzden, organizasyondaki toplam verimlilik artışı herkese fayda sağlar” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *