ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Vergide yeniden sıkıntı başlayacak

Vergide yeniden sıkıntı başlayacak
YAYINLAMA: 13 Ekim 2021 / 14.53
GÜNCELLEME: 13 Ekim 2021 / 14.53
Vergi barışıyla ilgili düzenlemenin en kısa zamanda onaylanması gerektiğini belirten sivil toplum örgütü temsilcileri, vergi barışının piyasada geçici iyileşme sağlayacağını, ancak kalıcı bir düzenleme olmadığını ileri sürdü.

Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkanı Haşan Aktaş, devletin 14 katrilyon vergi alacağının bulunduğunu, kriz nedeniyle tahsilat yapılamadığı için bu paranın her geçen gün katlanarak büyüdüğünü ifade etti.

Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkanı Haşan Aktaş, bu paranın ekonomiye kazandırılmasını, getirilecek yeni düzenlemelerle vergi borcu altında ezilen mükellefin bu çileden kurtarılması gerektiğini vurguladı.

Aktaş, “İki yıla aşkın süreden beri devam eden kriz esnafı inim inim inletiyor. KOBİ’sinden büyük sanayicisine kadar herkes krizden olumsuz etkilendi. Daha önce ambargodan zarar gören insanlar, krizle birlikte ikinci kez yıkıldı. Piyasalar halen durgun. Tam bu sırada ABD’nin olası Irak Savaş hazırlığı, yaşanan krizi daha da derinleştirdi. Bu durumda insanlar vergisini, SSK ve Bağ-Kur primini ödeyemez duruma geldi. Çoğu esnaf işsizlik nedeniyle mesleği terk etti. İşyerleri kepenk kapattı. İşsiz sayısı arttı. Böyle durumlarda elbette ekonomiye ve insanlara nefes aldırmak kaçınılmaz oluyor. Bunun için devletin gerekli alanlarda (Vergi, Bağ-Kur, SSK ve elektrik, telefon) iyileştirme yapması şart” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *