ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Vergide beyaz sayfa açılsın

Vergide beyaz sayfa açılsın
YAYINLAMA: 24 Ağustos 2021 / 14.37
GÜNCELLEME: 24 Ağustos 2021 / 14.37
AKP iktidarının seçim bildirgesini ve acil eylem planını uygulamaya koyması gerektiğini ifade eden işadamları, mevcut hükümete bir yıl şans tanınması ve desteklenmesi gerektiği görüşünü savunuyor.

GTO Başkan Vekili Zeki Yağcı, tek partinin iktidara gelmesiyle birlikte piyasalarda psikolojik olarak bir rahatlama ve güven oluştuğunu belirterek, “Seçim sonuçları ve tek partinin iktidara gelmesiyle oluşan güven ortamı siyasetteki bir gerçeği gözler önüne serdi. Demek ki ülkenin temel sorunu siyasetteki tıkanıklık ve güvensizlikmiş. O zaman mevcut hükümet Siyasi Partiler ve Seçim Yasalarını mutlaka yeniden revize etmeli, demokratik hale getiren değişiklikleri yapmalı. Yerel yönetimleri daha güçlü hale getirmeli” dedi.

Yağcı, hükümete bir yıl şans vermek gerektiğini kaydederken, “Eğer başarılı olunursa ülke çok şey kazanır, başarısız olunursa da Türkiye’yi gelecekte çok kötü günler bekliyor demektir. Çünkü kriz içerisinde bunalan ülkemizin artık düze çıkması gerek. İnsanların daha fazla dayanacak gücü kalmadı. Burada hükümet çok ivedi olarak acil eylem planını ve seçim bildirgesini zaman kaybetmeden uygulamaya koymalı. Ülkenin kaybedecek zamanı yok. Vergide beyaz bir sayfa açılmalı, faizler silinmeli kalan borçlar taksite bağlanmalı. Vergi oranları kesinlikle düşürülmeli ve vergi çeşitleri azaltılmalı. Esnafa, sanayiciye, tüccara ihracatçıya nefes aldırılmak. Kayıt dışılar mutlaka kayıt altına alınmalı” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *