ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Vergi vermek isteyenler kuyrukta beklemekten usandı

Vergi vermek isteyenler kuyrukta beklemekten usandı
YAYINLAMA: 20 Ocak 2022 / 14.39
GÜNCELLEME: 20 Ocak 2022 / 14.39
Maliyenin tüm tedbirleri ne rağmen emlak vergisi beyannamesini vermek büyük bir sorun oldu. Emlak beyannamelerini vergi dairelerine vermek ve parasını yatırmak isteyen vatandaşlar büyük bir tedirginlik içinde…

Elinde beyannamesi, cebinde parası saatlerce ayakta ve kuyrukta bekleyen vatandaşlar, durmadan gazetemize telefon ediyor, duruma bir çözüm bulunmasını istiyor.

Arsa birim fiyatlarının kesinleşmesinin geç kalışı nedeniyle meydana gelen bu sıkışık durum için yetkililerin bakanlık nezdinde teşebbüse geçmesi ve sürenin uzatılması isteniyor.

Gazetemize telefon eden bir vatandaş: “İki gündür beyanname vermeye gidiyorum, bana sıra gelmedi. İşimi gücümü bıraktım. Bu sıkıntı yetmezmiş gibi, bir de ayakta beklemek çok yorucu oluyor. Sıranın ne zaman geleceğini kestirmek de mümkün değil… Dedi.

Başka bir vatandaş: neredeyse buna işkence diyeceğim. Hem vergi vermek istiyorum, hem azap çekmeye zorlanıyorum. Lütfen ilgililerin dikkatine çekin…”

Gaziantep Defterdarının gerekli tedbirleri alıyoruz demesine rağmen, mükelleflerin çoğunluğu nedeniyle bu sıkıntının önlenemediği görülmektedir.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *