ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Vergi Haftası başladı

Vergi Haftası başladı
YAYINLAMA: 01 Aralık 2021 / 15.04
GÜNCELLEME: 01 Aralık 2021 / 15.04
Verginin, toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının yaratılması amacıyla 1990 yılından bu yana mart ayının son haftası Vergi Haftası olarak kutlanıyor.

Vergi dairelerinde danışma birimleri oluşturulacak

Vergi Haftası nedeniyle defterdar İsmail Çelik ve Defterdarlık çalışanları Atatürk anıtına çelenk koydu. Daha sonra vali Lütfullah Bilgin‘i ziyaret eden defterdar Çelik ile diğer yetkililer hafta boyunca etkinliklerin devam edeceğini açıkladı. Çelik, etkinlikler kapsamında meslek odalarını ziyaret edeceklerini, vergi dairelerinde oluşturacakları danışma birimleri tarafından mükellefin aydınlatılması ve basın yolu ile bilgilendirilmesine devam edeceklerini kaydetti.

Kanundan faydalanın

Mart Ayı’nın, yıllık gelir vergisi beyannamesinin verildiği ve birinci taksitinin ödendiği ay olduğunu hatırlatan Çelik, diğer taraftan 481 sayılı vergi barışı kanunu 27 Şubat tarihli resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bu kanun kapsamında yapılacak başvuruların süresi 31 Mart tarihinde sona erecek. Vergi barışı kanunu kesinleşmiş borçların taksitlendirilmesi, yargı sahasındaki ihtilafların Sulh yolu ile çözümü, matrah arttırımı suretiyle matrah arttırımında bulunan dönemler için vergi incelemesi yapılmasını getiriyor. Kanun her yönüyle mükellefin yararına. Mükellefe bu kanundan yararlanmak üzere bir an önce vergi dairelerine başvurmaya davet ediyorum dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *