ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Vergi gelirlerinin artırılması çok önemli

Vergi gelirlerinin artırılması çok önemli
YAYINLAMA: 03 Aralık 2021 / 14.35
GÜNCELLEME: 03 Aralık 2021 / 14.35
Defterdarı İsmail Çelik, Vergi Haftası dolayısıyla Gaziantep Sanayi Odası‘nı ziyaret etti. Çelik’in ziyaretinde Gaziantep Sanayi odası yönetim kurulu başkanı Nejat Koçer ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.

İsmail Çelik, vergi gelirlerinin artırılmasının Türkiye için çok büyük önem arz ettiğini belirtti.

Çelik, “Vatandaşlarımızın devletten beklediği hizmetleri alabilmesi için vergi gelirini arttırmamız gerekiyor. Bu hedef doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz Vergi Haftası etkinlikleri, kamuoyunda vergi bilincinin artırılması için çok önemli bir işlev görüyor. Ayrıca bu hafta içerisinde vergi barışı olarak bilinen 4811 Sayılı Yasa hakkında da mükellefleri bilgilendirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer de borçlu bir ülke olan Türkiye’de vergi sisteminin çok önemli olduğuna dikkat çekti. Koçer, “Devletin borçlarına ödeyebilmesi yapacağı vergi tahsilatına bağlı. Ama devlet bunu yaparken adil olmak zorundadır. Bütün yükü kayıtlı mükelleflerin üzerine yükleyip, kayıt dışına karşı yeterli bir mücadele ortaya koymazsa bu vergisini ödeyen vatandaşlar için haksızlık olur” dedi. Genel olarak bütün sektörler için ödenebilir ve adil bir vergi uygulaması istediklerini de belirten Gaziantep Sanayi Odası Başkanı, “Şu anda uygulanan katma değer Vergisi sistemi ile belgeli düzene geçmek çok zor. Bu yüzden KDV oranları ile ilgili düzenleme şart. Özellikle gıda ve sağlıkta uygulanan KDV oranları mutlaka düşürülmelidir” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *