ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Vergi, asgari ücret yerine faiz gelirlerinden alınmalı

Vergi, asgari ücret yerine faiz gelirlerinden alınmalı
YAYINLAMA: 27 Kasım 2020 / 20.30
GÜNCELLEME: 27 Kasım 2020 / 20.30

Vergi gelirlerinin faiz giderlerini karşılayamaz duruma geldiği bir ülkede Vergi Haftası kutlamanın anlamsız olduğuna dikkat çeken Büro Emekçileri Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Kemal Kaya, emekçiler ve küçük esnaf üzerindeki vergi yükünün azaltılması ve asgari ücretin vergi dışı bırakılması gerektiği görüşünü savundu.

Vergi Haftası’nın yılda bir kez hatırlanmasının hiçbir anlamı bulunmadığını ifade eden Kaya, düzenlediği toplantıda gerçekten vergisini ödeyen ücretliye, küçük esnafa ve dürüst mükellefe teşekkür edilmesi gerektiğini bildirdi. Vergi haftası kutlama programlarının, çelenk koyma, ticaret ve sanayi odalarında kutlamalar yapmanın, sadece sanayici ve büyük tüccarlara plaket vermek gibi şeylerden ibaret olduğunu söyleyen Kaya, "Ülkenin içinde bulunduğu şu zor şartlarda gerçekten vergi ödemenin kutsallığına inanarak vergisini ödeyen küçük esnafa ve ayrıca yine bu zor şartlarda açlık sınırındaki ücretle mükellefe hizmet veren maliye çalışanlarının daha doğru olacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaya, insanların vergi ödemenin onurunu taşıması için vergi yasalarının tüm sosyal kesimlerin katılımları ile yapılması gerektiğini bildirerek, "Yoksa şu anki uygulamalara bakıldığında vergi ücretlilerden ve dolaylı vergiler yoluyla toplumun tüm kesimlerinden alınmakta olup, bu oran yüzde 90'lara tekabül etmekte, ancak yüzde 10'u beyana tabi usulle toplanmakta. Dolaylı vergilerin açılımına baktığımızda genel olarak KDV, Akaryakıt Tüketim Vergisi ve harçlardan ibaret olduğunu görmekteyiz. En varlıklı kesimlerle en yoksul kesimlerden aynı ölçüde alındığından gelir dağılımı da iyice bozulmakta ve bu durum vergide adalet ilkesiyle çelişmektedir" dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *