ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Veresiye çay dönemi başladı

Veresiye çay dönemi başladı
YAYINLAMA: 26 Temmuz 2020 / 19.33
GÜNCELLEME: 26 Temmuz 2020 / 19.33

Ekonomik krizin etkisiyle artan müşteri sayısı kahvehane işletmecilerini pek memnun etmedi.. Çünkü çay, tüp, şeker gibi giderlere sık sık zam gelirken, halkın alım gücünü zayıflattığı için, kahvehanelerde de veresiye dönemi başladı. Kahveciler Odası Başkanı Faik Karaoğlu, bin 500 üyelerinin bulunduğunu, büyük sıkıntı yaşadıklarını belirtti.

Karaoğlu, “İşsizlik yüzünden müşteri artıyor ama borca çay içenlerin sayısı da artıyor. Kahveci odun, kömür alamazken elektrik, su faturalarını da yatıramıyor” dedi. Çaya, tüpe, şekere her ay zam geldiğini belirten Karaoğlu, bir yandan kira, elektrik, su faturaları, çöp vergisi, işçi yevmiyeleri, vergiler, bir yandan zamlar kahveci esnafını zor durumda bıraktığını hatırlatırken, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi’nin de çok yüksek faizle kredi verdiğini, bu yüzden kahveci esnafının kredi de alamadığını vurguladı.

Şehrin çoğu yerinde dernek lokali olarak hizmet veren yerlerin vergiden muaf olduklarını, sadece üyelerin girmesi gerekirken üye olmayanların da buralardan yararlandıklarını belirten Karaoğlu, "Dernek lokalleri kontrol edilmeli. Dışarıya çay servisi yapmaları engellenmeli” dedi. Kahvehanelerde çay fiyatlarının 200 bin lira olduğunu söyleyen Karaoğlu, kafe statüsündeki işletmeler de ise çayın 300 bin lira olduğunu kaydederek Ramazan dolayısıyla sahura kadar açık kalan kahveler için Emniyet Müdürlüğümden izin aldıklarını açıkladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *