ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Veremle Savaş Haftası başladı

Veremle Savaş Haftası başladı
YAYINLAMA: 20 Mart 2023 / 16.33
GÜNCELLEME: 20 Mart 2023 / 16.33
Verem hortluyor mu?

Verem Haftası nedeni ile Gaziantep Veremle Savaş Derneği Başkanı Dr. Kemal Ahi basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında konuşan Verem Savaş Derneği Başkanı Dr. Kemal Ahi şu açıklamayı yaptı: Verem hastalığı insanlığın var oluşundan bu yana en amansız bir hastalıktır. Veremle ilk önceleri devletler mücadele ediyorlardı. Fakat bu mücadele de başarılı olamıyordu. Sonraları halkta katılarak veremle savaş dernekleri kuruldu. Günümüzde de bu savaş en amansız bir biçimde sürmektedir. Fakat son yıllarda verem yine hortlamaktadır.

Verem Savaş Derneği olarak 1983 yılı içerisinde veremli fakir ailelere şu yardımlarda bulunduk. 2 ton şeker, 2 ton fasulye, 2 ton pirinç, 30 hastayı Adana’ya balgam tahlili için, 10 hastayı da İstanbul Heybeli adaya tedavi için gönderdik. Dispanserimize 60 bin liralık film, 240 bin liralık (300 adet) stratonijin satın aldık.”

Söz alan Göğüs Hastanesi Başhekimi Dr. Ayten Filiz veremin son yıllarda artmasının nedenlerini şöyle özetledi: “Tüberküloz ilaçlarının yetersiz olması nedeni ile son yıllarda hastalıkta önemli artış olmuştur. Tüberküloz hastalığında kullanılan ilaçların pahalı olması ve bakanlığın bu ilaçları hastane ve dispanserlere yeteri ölçüde sağlamadığı için gerekli tedavi yapılamıyor.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *