ANASAYFA arrow right Eğitim

Veliler okul bahçesine alınmayacak

Veliler okul bahçesine alınmayacak
YAYINLAMA: 26 Haziran 2020 / 18.54
GÜNCELLEME: 26 Haziran 2020 / 20.18
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının (ÖSYM) uyguladığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) 2 milyon 433 bin 219 üniversite adayı ter dökecek.

Milyonlarca öğrencinin hayalini kurduğu üniversiteyi kazanabilmeleri için girdikleri YKS'ye artık sayılı saatler kaldı.

ÖSYM'nin açıkladığı verilere göre bu yıl 2 milyon 433 bin 219 kişi, 27-28 Haziran tarihlerinde yapılacak sınavlar için başvuruda bulundu. Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyada etkisini gösteren yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle bu yıl uygulanacak merkezi sınavlar için yeni kararlar alınmıştı. Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyesi üzerine Liselere Giriş Sınavı (LGS) her öğrencinin kendi okullarında sınava gireceği şekilde uygulandı. Fakat YKS'de bu durum söz konusu olmayacak. YKS'ye girecek üniversite adaylarının arasında yaklaşık 1 buçuk milyon kişi mezun durumda. Bu sebeple ÖSYM tarafından düzenlenen YKS için üniversite adayları daha önceden belirlenen okullarda sınava girecek.

ÖSYM'nin takvimine göre 2020-YKS, 27-28 Haziran'da gerçekleştirilecek. Üç oturum şeklinde gerçekleştirilecek sınavda üniversite adayları 27 Haziran Cumartesi günü Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) girecek ve sınav saat 10.15'te eş zamanlı olarak başlayacak. Üniversite adaylarını 28 Haziran Pazar günü ise iki sınav bekliyor. Bunlardan ilki olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) saat 10.15'te başlayacak. Üniversite adayları Yabancı Dil Testi'ne (YDT) ise 15.45'te yine eş zamanlı olarak girecek.

“Gerekli tedbirleri aldık, hazırlıkları tamamladık”

Hafta sonu Türkiye genelinde uygulanacak YKS için ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaparak, “Hafta sonu gerçekleştireceğimiz 2020-YKS için Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda gerekli tedbirleri aldık, hazırlıklarımızı tamamladık. Sınava katılacak bütün adaylarımıza başarılar, sınav görevlilerimize de kolaylıklar diliyorum” dedi. Ayrıca Aygün'ün bugün içerisinde sınava girecek üniversite adaylarının aileleri için de bir paylaşım yapması bekleniyor.

Adayların sınav saatinden en az 1 saat önce hazır olmaları gerekiyor

Adayların sınava girebilmesi için yanlarında sınav giriş belgesi, kimlik kartı ya da geçerlilik süresi dolmamış pasaportunun aslını bulundurması gerekiyor. Sınava girecek adayın yüzünün kimlik tespitini sağlayacak biçimde açık olması gerekiyor. Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için ise adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınav saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları yönünde uyarılarda bulunuldu. Üniversite sınavına girecek adayların sabah oturumlarında saat 10.00'dan sonra, öğleden sonra oturumlarında ise 15.30'dan sonra sınav binalarına, sınavın cevaplama süresi başladıktan sonra ise sınav salonlarına alınmayacakları açıklandı.

Veliler okul bahçesine alınmayacak

Salgınla mücadele kapsamında üniversite sınavına girecek adaylar dışında kimse okul bahçelerine alınmayacak. Her zaman olduğu gibi sınava girecek adaylara kırtasiye seti dağıtılırken, bu sene farklı olarak ETİ Maden tarafından üretilen bor katkılı sıvı el dezenfektanı tüm sınav binalarında öğrencilerin el dezenfekte işlemlerini yapmaları için hazır tutulacak. Ayrıca ÖSYM ile ETİ Maden arasında yapılan anlaşma neticesinde her öğrenciye 2'şer adet sınav salonlarında Borel ıslak mendili dağıtılacak.

Bu hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması var

Türkiye'de Mart ayında ilk Covid-19 vakasının tespit edilmesiyle birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla bir dizi tedbir alındı. Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından yapılan öneri sonucu 1 Haziran itibarıyla Türkiye'de kontrollü sosyal hayata geçilmişti fakat YKS'de yaşanabilecek olası yoğunluk göz önüne alınarak bu hafta sonu da 81 ilde sokağa çıkma kısıtlaması ilan edildi. Sınava girecek öğrencilerin daha rahat koşullarda sınav yerlerine gidebilmeleri için 27 Haziran Cumartesi günü ve 28 Haziran Pazar gününü kapsayan sokağa çıkma kısıtlaması belirli saatlerle sınırlı kalacak. Bu kapsamda 27 Haziran Cumartesi günü saat 09.30 ile 15.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanırken; 28 Haziran Pazar günü 09.30 ile 18.30 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Kısıtlamalar 81 il sınırları içinde bulunan ve İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan açık olacak iş yeri, işletme ve kurumlarda çalışanlar haricinde herkesi kapsayacak.

İlginizi Çekebilir
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
Ankara Tabip Odası'nın tıp fakültelerinin azalan tercihlerine yönelik nedenlerin sıralandığı notta, "Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın olumsuz etkisiyle yaşanan sorunlar, sağ...
#Eğitim / 30 Ağustos 2022
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Türkiye’de tarımın AKP dönemindeki çöküşü tartışılırken ziraat fakültelerinin faaliyet raporları da tarım eğitimindeki sorunları gözler önüne serdi. Pek çok fakültenin ra...
#Eğitim / 29 Ağustos 2022
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim yılı başında 198 yeni okul, 3 bin 605 yeni dersliğin hizmete açılacağı; yeni inşa edilen ve güçlendirilen 450 eğitim binasında 6...
#Eğitim / 28 Ağustos 2022
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
Elektronik YÖKDİL 14 Mayıs'ta Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-sınav uygulama binalarında gerçekleştirilecek.
#Eğitim / 06 Nisan 2022
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
MEB Açık Öğretim Liselerinde eğitimini tamamlayıp üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler, 2. dönem AÖL sınav sonuçlarını açıkladı.
#Eğitim / 24 Mart 2022
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS için başvuru tarihini kaçıran adaylar, bugün ve yarın başvuru yapabilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihini kaçıranlar için iki gün sürecek başvu...
#Eğitim / 16 Mart 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *