ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Vekiller, yüksekokullu oldu

Vekiller, yüksekokullu oldu
YAYINLAMA: 27 Ağustos 2020 / 17.23
GÜNCELLEME: 27 Ağustos 2020 / 17.23

Gaziantep'te vekil öğretmenlik için bu yıl 925 üniversite mezunu başvurdu. Başvuru sahiplerinin 4 ve 2 yıllık yüksekokul mezunlarından oluştuğu bildirildi, Kısa süreli rapor alan ya da izine ayrılan öğretmenlerin yerine görevlendirilen yüksekokul mezunlarının 10-15 gün ya da daha kısa süre görev yapmaya bile razı olduklarını belirten yetkililer, üniversite mezunu işsizlerin sürekli arttığını vurguladı. Bu arada başvuranlardan 50'sinin vekil olarak atamalarının yapıldığı kaydedildi.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Özmermer, raporlu, ücretsiz izinli, doğum öncesi ve sonrası raporlu, açığa alınanlar ve askere giden öğretmenlerin yerine atanan vekil öğretmenlik için bu yıl başvuran yüksekokul mezunlarından 493’ünün 2 yıllık, 432 sininde 4 yıllık üniversite mezunu olduğunu açıkladı.

Askere giden 17 ve diğer durumlardan boşalan 33 öğretmenin yerine vekil öğretmen atandığını ifade eden Özmermer, Gaziantep’in 2 yıl önce Zorunlu Hizmet Bölgesi’ne alınmasıyla birlikte, öğretmenlerin askerliklerini bulundukları okulda as-ker-öğretmen olarak yapabildiklerini, sadece T ay süreyle eğitim alıp tekrar hizmet yerlerine döndüklerinden vekil öğretmene ihtiyacın fazla olmadığını kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *