ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Vekiller, 40 milyon dolar krediyi paylaşamıyorlar 

Vekiller, 40 milyon dolar krediyi paylaşamıyorlar 
YAYINLAMA: 21 Ağustos 2020 / 17.14
GÜNCELLEME: 21 Ağustos 2020 / 17.14
Ortada yapılan fazla bir hizmet olmayınca, herkes 40 milyon dolar ödeneğe sarıldı...

Gaziantep içme suyu projesi isale hattının tamamlanması için gerekli olan 40 milyon dolarlık kredi, iktidar ortaklarını birbirine düşürdü. ANAP’lı Turizm Bakanı Taşar ödeneği kendisinin çıkardığını söylerken, MHP’li Mehmet Ay, Taşar’ı yalanlayarak kredinin kendileri tarafından sağlandığını ileri sürdü. Ay, isim vermeden Taşar ve Celal Doğan’ı suçlarken, ANAP II Başkanı Necati Binici, paranın kaynağı ve çözüm noktasının Ahmet Yılmaz olduğunu açıkladı.

Kentin 50 yıl içme suyu sorununu çözümleyecek olan isale hattının kalan kısmı için gerekli olan 40 milyon dolar ödeneğin geçtiğimiz günlerde Bakanlar Kurulu’ndan geçmesinin ardından Turizm Bakanı Mustafa Taşar ödeneği büyük bir çabadan sonra çıkardıklarını açıkladı. Bu arada MHP’li Mehmet Ay da bir açıklama yaparak ödeneğin kendilerinin çabası ile çıkarıldığını vurguladı.

Ay, konuyla ilgili açıklamasında, içme suyu isale hattının yarım kalan kısmı için gerekli olan 40 milyon dolar ödenek için bazılarının ‘ben çözdüm, ben buldum’ ifadeleriyle siyasi popülizm yaptığını iddia ederek, “Siyasi popülizm ülkeye hiçbir şey kazandırmıyor. Bu hususta herkesin üzerine düşeni yapması gerek.

Hazine tarafından kullandığı kredilerin, geri dönüşü olmayan, borçlarını geri ödeyemez belediyeler arasına alınan bir belediye, nasıl olur da 40 milyon doları kendi imkanlarımızla bulduk diyebiliyor. Öte yandan Ankara’da, Gaziantep’le ilgili sorunların çözümüyle ilgili bölgeden gelen heyetlerle yapılan toplantılara davet edilmesine rağmen katılmayan, olaydan Bakanlar Kurulunda imza aşamasında haberdar olup, ardından 40 milyon dolan ben çözdüm diyenlerin nasıl çözdüklerini halka anlatmaları gerek” diye konuştu. MHP’li Ay’ın bu açıklamasından sonra dün bir basın toplantısı düzenleyen ANAP İl Başkanı Necati Binici Gaziantep’e hizmet eden herkese minnettar olduklarını ifade etti.

Binici, Ay’ın açıklamalarının doğru olmadığını belirterek, “İçme suyu için gerekli ödenek Sayın Mesut Yılmaz ve Mustafa Taşar’ın büyük bir gayreti sonucu çıkarılmış ve Bakanlar Kurulundan da geçirilmiştir. Kenti yakından ilgilendiren bu önemli haberi ilk olarak Taşar geçtiğimiz günlerde yaptığı toplantıda dile getirmiştir. Ancak MHP’li Ay, tüm bu gerçekleri bir kenara iterek, haksız eleştiride bulunmuştur. Üstelik o paranın kaynağı ve çözüm noktası yine Mesut Yılmaz’dır bunu nasıl inkar edebiliyor?” dedi.

Binici, Gaziantep’e hizmetin ANAP ve Taşar’la geldiğinin atanı çizerek, “Bundan bir yıl önce sivil toplum örgütleri ile yaptığımız toplantıda o zaman Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan gerekli ödenek bulunduğunda kentte su bayramı ilan edeceğini açıklamıştı. Şimdi Doğan’nın bu sözünü yerine getirmesini istiyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *