ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Vatandaşların sinir sistemini bozan ve çeşitli hastalıklara neden olan gürültü ile mücadele edilmeli

Vatandaşların sinir sistemini bozan ve çeşitli hastalıklara neden olan gürültü ile mücadele edilmeli
YAYINLAMA: 13 Ocak 2021 / 13.26
GÜNCELLEME: 13 Ocak 2021 / 13.26
Sokaklar yine egzozu çıkarılmış mobiletlerle doldu. Kaset satanlar, kahvehanelerin müzik gürültüsünden geçilmiyor.

Yaz geldi, havalar ısındı. Yine gürültü, şamata başladı. Havaların soğuk olduğu zamanlar pencereler kapalı bulunduğundan, dışardaki gürültü kişileri pek etkilemiyordu. Şimdi ise vatandaşlar gürültüden neredeyse deli olacak.

Bilim adamları tarafından yapılan açıklamalarda sinir hastalıklarının başlıca nedenlerinden birisi gürültüdür. Bunun yanında gürültü diğer hastalıkların meydana çıkmasında da önemli bir etkendir deniliyor.

Sokaklar ve caddeleri ne egzozları çıkarılmış mobilet ve motosikletlerle dolup taşmaya başladı. Hele Oğuzeli yolunda küçük yaştaki çocuklar ek sözsüz mobiletleriyle her gün yarış yapıyorlar. Bu yüzden de geçenlerde bir çocuk öldü, üçü de yaralandı Konuyla ilgili uyarıyı bir ay önce yapmıştık.

Bunların tuzu biberi olarak kaset satanlar, kahvehaneler, dondurmacılar, tatlıcılar ilgi toplamak için müzik yayınlarını en yüksek derecede yapıyorlar.

Vatandaşların sinirlerinin bozulması, hasta olmaması için gürültüyle mutlaka mücadele edilmelidir. Geçen yıl Adana'da bir fakültenin görevlileri tarafından gürültü tespiti yapılmış, bu bölgelerde oturanların sağlık durumlarının bozulduğunu ilmi esaslara dayanarak açıklamıştı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *