ANASAYFA arrow right Yaşam

Vatandaşlarımızı kan bağış noktalarına bekliyoruz

Vatandaşlarımızı kan bağış noktalarına bekliyoruz
YAYINLAMA: 17 Mayıs 2020 / 20.40
GÜNCELLEME: 17 Mayıs 2020 / 20.40
Kan stoklarının azaldığını vurgulayan Gaziantep Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Mehmet Akıncı, vatandaşları kan bağış merkezlerine davet etti.

“Kan Bağış Merkezi olarak hem gündüz hem de iftardan sonra saat 01.00’a kadar ekiplerimiz çalışıyor. Gece iftarlar sonra hem merkez hem de Karataş merkezdeki kan bağış noktamız açık. Dolayısıyla vatandaşlarımızın biraz daha duyarlı olmasını istiyoruz” dedi.

Vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile kan verebilirler

Hastanede yatan hastaların kan ihtiyaçlarını karşılayabilmek için çalışmaların devam ettiğini belirten Akıncı, “Kan Bağış Merkezi olarak hem gündüz hem de iftardan sonra saat 01.00’a kadar ekiplerimiz çalışıyor. Oruçluyum kan vermem sıkıntı olur diyenleri iftardan sonra kan bağış merkezlerimize bekliyoruz. Her ekibimizde doktorumuz bulunmaktadır, kan almadan önce gerekli muayene ve ölçümler yapılıyor. Değerler iyi ise kan alıyoruz, yoksa almıyoruz. O yüzden vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile gelebilirler” diye açıklama yaptı.

Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır

Koronavirüs tedbirleri kapsamında kan bağış merkezlerinde ek önlemler aldıklarını söyleyen Akıncı, çalışanlara ve bağışçılara maske ve eldiven verildiğinin altını çizdi. “Aldığımız her kanı hastanede ki hastalarımız için alıyoruz. Hastaların normal günlerde kana nasıl ihtiyaçları varsa Ramazan ayında da öyle ihtiyaçları var. O nedenle kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır diyoruz” ifadelerini kullandı.

Ülkemizde en fazla sıfır (0) ile A+ kan grubunun bulunduğunu anlatan Gaziantep Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Mehmet Akıncı, konuşmasına şöyle devam etti: “Sıfır (0) ve A+ kan grupları en çok kullanılan kan gruplarıdır. 18-65 yaş arası kendisini iyi hisseden kadın erkek herkesi kan bağış noktalarımıza davet ediyoruz.” Leyla Adın 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *