ANASAYFA arrow right Ekonomi

Vatandaşlarımız kaçak turları tercih etmesin

Vatandaşlarımız kaçak turları tercih etmesin
YAYINLAMA: 14 Temmuz 2020 / 20.13
GÜNCELLEME: 15 Temmuz 2020 / 21.50
Yaz ayının gelmesiyle birlikte insanlar tatile çıkmaya başladı. Ancak bu sene Koronavirüs salgını nedeniyle oteller yerine, kültür turlarına yoğun ilgi gösterilirken, TÜRSAB GAP BTK Başkanı İbrahim Halil Kılınç, kaçak turlar konusunda vatandaşları uyardı.

Vatandaşları, kaçak turları tercih etmemeleri ve bu turlara katılmamaları konusunda uyaran Başkan Kılınç, “Çünkü maddi ve manevi kayıp yaşayabilirler. Muhakkak Turizm Seyahat Acentesi Belgesi olan A Sınıfı TÜRSAB Belgeli acenteler ile turlara katılmalarını tavsiye ediyoruz. Bu acentelerimiz güvenlidir ve katılımcılar herhangi bir sorun olduğunda karşılarında muhatap bulacaklar” ifadelerini kullandı.

Kültür turlarına ilgi arttı

Kılınç, yurt içi uçuşlarda ve kültür turlarında hareketliliğin başladığını söylerken, insanların kültür turlarına yoğun ilgi gösterdiğinin altını çizdi. “Butik Turlara geçen hafta itibariyle start verildi. Koronavirüs salgını nedeniyle insanlar evlerinde kaldıklarından bunalmış durumdalar. Bu sene oteller yerine Butik Turlar daha çok tercih edilmeye başlandı, çünkü insanlar kalabalık ortamlarda bulunmak istemiyor” dedi.  

 Kültür turlarını hakkı ile yapan acentelerin ciddi giderleri var

Kültür turlarını TÜRSAB’a bağlı A Sınıfı Seyahat Acentelerin düzenleyebileceğini vurgulayan Kılınç, “Vatandaşlarımız kaçak turlara karşı dikkatli olmalı. Başvurduğu seyahat acentesinin Turizm Seyahat Acentesi Belgesi olan A Sınıfı TÜRSAB Belgeli acenteler olup olmadığına baksın. Bu belgeye sahip olmayan kişilerin yaptığı turlar kaçak faaliyettir. Bu turlar güvenli ve sağlıklı değildirler. Çünkü vatandaşların hiçbir sağlık güvencesi yoktur, mağduriyet yaşadıklarında karşılarında muhatap bulamayacaklar, ama Turizm Seyahat Acentesi Belgesi olan A Sınıfı TÜRSAB Belgeli acenteler, geziye katılanları sigortalı yapıyor, salgın tedbirleri kapsamında 46 kişilik otobüse 23 kişi binebilir, gidilen yerlerde mutlaka rehber tutuluyor. O nedenle kültür turlarını hakkı ile yapan acentelerin ciddi giderleri var” şeklinde konuştu.

İlgili kurum ve kuruluşlarla koordineli çalışıyoruz

TÜRSAB GAP BTK Başkanı İbrahim Halil Kılınç, konuşmasını şu şekilde bitirdi: “Kayıt dışı turları düzenleyenlere yönelik İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Rehberler Odası ile koordineli bir şekilde hareket ederek denetimler gerçekleştiriyoruz. Eğer denetlemede kaçak tur yapıldığı anlaşılırsa belgesizlikten 3 bin lira ceza yazılır. Rehberi olmadığından ayrı ceza yazılır ve TÜRSAB Genel merkezimiz, bu turları yapanları bulunduğu ilin Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunuyor.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *