ANASAYFA arrow right Yaşam

Vatandaşlara, emniyet kemeri takmayan sürücülerin kaza anında yaşadıkları gösterildi

Vatandaşlara, emniyet kemeri takmayan sürücülerin kaza anında yaşadıkları gösterildi
YAYINLAMA: 08 Mayıs 2022 / 18.52
GÜNCELLEME: 08 Mayıs 2022 / 18.52
Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik Etkinliği

7-13 Mayıs Trafik Haftası dolayısıyla İçişleri Bakanlığı tarafından tüm Türkiye’de eş zamanlı gerçekleştirilen ‘Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik’ farkındalık etkinliği Sankopark AVM önünde gerçekleştirildi.

Sankopark AVM önünde gerçekleştirilen farkındalık uygulamasına katılan Vali Davut Gül, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, İl Jandarma Komutanı Hidayet Arıkan, yayaları bilgilendirerek çeşitli broşürler dağıttı.

Emniyet Müdürlüğüne ait olan uygulama alanına getirilen özel tasarım araca bindirilen vatandaşlar, emniyet kemeri takmayan sürücülerin kaza anında yaşadıklarını uygulamalı olarak görme imkanı buldu.

Öncelikli amacın vatandaşı bilgilendirerek yayanın güvenliğini en üste çıkarmak olduğunu vurgulayan Vali Davut Gül, en büyük temennilerinin can ve mal kaybını ortadan kaldırmak olduğunu söyledi. Yayalara öncelik verme anlamında bu haftayı kutladıklarını belirten Vali Davut Gül sözlerine şöyle devam etti: "Çocuklarımıza güvenli yaya yolculuğunu anlattık ve uygulamalı olarak gösterdik. Kurallara uyulduğu zaman trafik kazaları oranları ciddi seviyede düşüyor. Yayalar özellikle karşıya geçerken çok dikkatli olmalı." dedi.

Vali Davut Gül, açıklamasının devamında söz konusu uygulamanın tüm illerde yapıldığını, amaçlarının trafik kurallarına uyulması yönünde vatandaşlar üzerinde bir farkındalık oluşturmak olduğunu ifade etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *