ANASAYFA arrow right Güncel

Vatandaşlar evine yürüyerek ulaştı

Vatandaşlar evine yürüyerek ulaştı
YAYINLAMA: 19 Ocak 2022 / 19.49
GÜNCELLEME: 19 Ocak 2022 / 19.49
CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar Gaziantep'in kar çilesini Halk TV canlı yayınında anlattı.

Uçar, Gazianteplilerin dün akşam saatlerinde başlayan ve eve dönüşü işkence haline getiren çileli yolculuğunu anlatan Uçar , belediyelerin kriz anında ortadan kaybolduğunu söyledi.

Neşet Uçar'ın açıklamaları şöyle: "Gaziantep'te kar yağışı dün saat 15 sularında başladı. 17 gibi işlerinden evlerine gitmeye başlayan yurttaşlarımın evlerine ulaşması şehir merkezinde 6-7 saati buldu. Birçok vatandaşımız araçlarını yollarda terk ederek evlerine yürüyerek gitmek zorunda kalırken, toplu taşıma araçları belediye otobüsleri de yollarda kaldı. Tramvaylar uzun bir süre yolda kaldı, seferler iptal edildi. Toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşlarımız da yollarına yürüyerek devam ettiler. Dün gece pek çok araç sürücüler tarafından yok ortasında bırakıldı. Gaziantep Adana Tarsus otoyolu Nurdağı mevkisinde binlerce vatandaşımız mahsur kaldı. Burada mahsur kalan yurttaşlarımız yaklaşık 16 saat yardım bekledi. Saatler süren bu bekleyiş vatandaşlar arasında ciddi korku ve paniğe yol açarken, bir öğretmenimizin 6 aylık bebeği ile sabaha kadar mahsur kaldığı bize gelen bilgiler arasında. Otoyolda mahsur kalan vatandaşlarımızın yardım taleplerine saatler boyunca cevap verilmedi. Gaziantep kar yağışının hiç görülmediği bir şehir değil.

Bu yağış hakkında uzmanlar 1 hafta önceden uyardılar. Valilik uyarıları dikkate alarak okulları daha kar yağmadan tatil etti. Ama belediyeler yine bir krizde sınıfta kaldı.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *