ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Vatandaşlar, belediye otobüslerinde hanımlara yer verip yardımcı olmalı

Vatandaşlar, belediye otobüslerinde hanımlara yer verip yardımcı olmalı
YAYINLAMA: 24 Ocak 2023 / 11.45
GÜNCELLEME: 24 Ocak 2023 / 11.45
Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ yaptığı yazılı açıklamada belediye otobüslerinde hanımlara yardımcı olmalarını yer vermelerini istedi.

Kadınlara karşı terbiyesizlik edenleri görünce ilgili memurları ikaz etmelerini istedi. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklama şöyle: “Belediye otobüslerinde yaptığım incelemelerde çok kalabalık olan otobüslerde erkek yolcuların hanım yolcular ve kız öğrencilere yer göstermeleri gerekirken bunu yapmadıklarını çok genç yolcuların otobüste oturarak giderken genç ve yaşlı bir hanımın veya kız öğrencinin erkekler arasında sıkışarak gitmesi son derece ayıp ve uygun olmayan bir davranıştır. Ayrıca bazı genç veya orta yaşlı erkeklerin hanım yolculara karşı nahoş hareketlerde bulunulduğu da görülmüştür.

Kadın veya genç kız, tüm toplumlarda erkekler tarafından saygı ile karşılanır, onlara yardım edilir. Otobüsler bunun yeridir. Tüm otobüslerde özel elbise giydirilmiş özel elemanlar bulundurulacaktır. Bu tip hareketlerde bulunan erkek yolcular ağır şekilde cezalandırılacaktır. Kadınlarımız ve kızlarımız yücelmiş şeref sembollerimizdir. Buna kimsenin gölge düşürmeye hakkı yoktur. “

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *