ANASAYFA arrow right Güncel

Vatandaşın tercihi ucuz balıktan yana

Vatandaşın tercihi ucuz balıktan yana
YAYINLAMA: 10 Ocak 2021 / 18.59
GÜNCELLEME: 10 Ocak 2021 / 18.59
Gaziantep’te son yıllarda balık tüketiminde az da olsa kıpırdanma yaşanıyor. Kentte, özellikle kebaptan sıkılan ve yeni lezzetler arayan vatandaşlar balığa yöneliyor.

Et fiyatlarındaki artış, vatandaşı daha ucuz olanı tüketmeye iterken, kentteki balık pazarlarında satışların fena olmadığı belirtiliyor. Korona virüs salgını sonrası bağışıklık sistemini de güçlendirmek isteyen bazı kenti sakinleri, haftada en az iki kez balık tüketmeye başladı. Kebap kentinde balık tüketiminde az da olsa kıpırdanma yaşandığını belirten balıkçılar, korona virüs salgını nedeniyle hafta sonları satışların arttığını vurguladı.

Mustafa Bozan, kent halkının son zamanlarda balığa yçnelmeye başladığını belirterek, “Son yıllarda balık tüketimi artmaya başladı. Balık yiyerek bağışıklık sistemlerini de güçlendirmek istiyorlar. En çok da levrek, çupra, mezgit, çinakop, hamsi, istavrit gibi balıklar tüketiliyor” dedi.

Gaziantepliler’in balığa alıştığını ve kısıtlamalar nedeniyle balık satışlarının hafta içi daha çok olduğunu vurgulayan İbrahim Sessizoğlu ise, “Balığa talep artmaya devam ediyor. Sağlıklı olması ilgiyi arttırıyor. Gaziantep’te bin bir türlü yemek var ama insanlar balığa da alışmaya başladı.. Eskiden hafta sonları yoğunluk daha çok oluyordu ama sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle yoğunluk hafta içine kaydı. Hafta sonları da isteyen vatandaşların evlerine servis yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Balık almaya gelen Metin Kaplan isimli vatandaş da, “Biz Gaziantep’te kebabı her zaman bulabiliyoruz ama denizden uzak olduğumuz için balık bulmakta zorluk yaşıyoruz. Özellikle kış aylarında balık tüketmeyi seviyoruz. Yazın zaten balık pek olmuyor. Bu mevsim de balık tüketiminin tam zamanı. Ayrıca pandemi döneminde daha sağlıklı ve bağışıklığı güçlendirici olduğu için balığa yönelmeye başladık. Yani dediğim gibi kebabı her zaman bulabiliyoruz ama balık öyle değil. O yüzden son zamanlarda balık yemeyi tercih ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *