ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Vatandaşın alım gücü kalmamış

Vatandaşın alım gücü kalmamış
YAYINLAMA: 05 Mayıs 2022 / 14.56
GÜNCELLEME: 05 Mayıs 2022 / 14.56
Yaklaşık 1000 kişinin ekmek teknesi olan Turistik Gaziantep Çarşısının %50 kapasiteyle çalıştığı, Eylül ayı sonuna kadar kapasitenin %100’e çıkartılmasının hedeflendiği belirtildi.

Turistik Gaziantep Çarşısının hala %50 kapasiteyle çalıştığı belirtildi. Her yaştan Gaziantep’e hitap eden turistik çarşıda gençlerin gümüş takılara özel bir ilgi gösterdiği belirtildi.

İstenen randıman alınamıyor

Çarşının Gaziantep’in en modern tesislerinden biri olduğunu, ancak tüm çabalara kadar yeterli randımanın anlamadığını belirten Turistik Gaziantep Çarşısı halkla ilişkiler müdürü Zeliha Şafak, “Burası kuyumcular için yapıldığından dükkanlar küçük tutulmuş ve marka ürünleri satanlar ve büyük esnaf burayı tercih etmedi. Ancak burası Gaziantepli esnafın da katkılarıyla Gaziantep dinin her aradığını bulabileceği bir yer oldu. Bakırcılar, kuyumcular, gümüşçüler, sedefçiler, kilimciler, yöresel kıyafetler, hediyelik eşya, ahşap ve cam aksesuarlar, çeyiz işleri, müzik aletleri, bu tikler, spor kıyafetleri ve spor malzemeleri, ayakkabı ve çantalar, bilgisayar ve bilgisayar parçaları, saatçiler, cep telefonu ve elektronik eşya satıcılarının hepsi bir arada. Ayrıca otopark sorunu yok. Çocuklarıyla alışverişe gelen anneler bazen çocuklarını kaybediyor. Buradan anons yaparak çocukların bulunmasını sağlıyor ya da güvenlik kamerası ile takip edip bir an önce ailenin kaygısını gideriyoruz” dedi.

Vatandaşın her aradığını bulabileceği bir mekan yaratılmasına rağmen, kapasitenin hedeflenen noktaya ulaşmadığını belirten Şafak, “Halkın alım gücü gerçekten çok düşmüş. Hafta sonları, yaklaşık 6000 kişi burayı ziyaret ediyor. Ancak esnaf piyasanın altında ürün satmasına rağmen yeterli satışı yapamıyor. Azda olsa toplumda alım gücü bulanlar vardır. Onlar da alışkanlıklarından kolay kolay vazgeçmiyor. Şu kapıdan içeri girmiyorlar. Kapıdan içeri girseler belki de buranın ne kadar güzel bir yer olduğunu görecekler” dedi. Şu anda %50 olan kapasitenin Eylül ayı sonuna kadar %100’e çıkartılması için çalışmalar yapılacağını belirten Şafak, tüm Gaziantepliyi çarşıya gezmeye davet etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *