ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Vatandaşa, ‘İlkel bir şekilde yaşayın’ mesajı veriliyor

Vatandaşa, ‘İlkel bir şekilde yaşayın’ mesajı veriliyor
YAYINLAMA: 29 Haziran 2020 / 17.20
GÜNCELLEME: 29 Haziran 2020 / 17.20

Enerji sektöründe en büyük çıkmazın yatırım ve ödenek sorunu olduğuna, bunun yanı sıra özelleştirmeyle TEDAŞ’ın yıpratıldığına dikkat çeken Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Erol Karabay, kurumda siyasetin eskisinden daha etkili bir şekilde sürdüğünü söyledi. Karabay, enerjideki sürekli fiyat artışının krizi daha da derinleştirdiğini kaydetti.

Ülkede yaşanan ekonomik durgunluk nedeniyle tüketimin azalmasına rağmen, enerji tarifelerinin sürekli artmasına bir anlam veremediklerini kaydeden EMO Başkanı Karabay, “Kriz nedeniyle enerji tüketimindeki azalma gözle görülür düzeyde. Buna rağmen enerji fiyatlarındaki artış önemsenecek boyutlara ulaşıyor. Bu da hem kaçak kullanımını artırıyor, hem de vatandaşın kentte yaşamasını imkansız hale getiriyor. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi uluslararası platformlarda enerji tüketimiyle ölçülür.

Avrupa ülkelerinde kişi başına yıllık 5 bin kilovat enerji tüketilirken, ülkemizde bu rakam bin kilovat civarındadır. Yani gelişmiş ülkelerin 5’te biri kadar enerji tüketmekteyiz. Enerjideki fiyat artışları vatandaşa sürekli ilkel yaşayın mesajını veriyor. Ülkemiz insanı bunlara layık değil. Böyle bir kriz ortamında yaşamanın günlük vazgeçilmez unsuru olan elektrik enerjisinin ucuzlatılması gerekirken, enerjiyi bir rant sektörü gibi düşünerek sürekli zam yapılıyor. Bu da hem TED AŞ, hem de kullananı zor durumda bırakıyor” dedi. Karabay, enerji politikalarının kesinlikle değiştirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *