ANASAYFA arrow right Ekonomi

Vatandaş, yüksek elektrik faturalarının altında eziliyor

Vatandaş, yüksek elektrik faturalarının altında eziliyor
YAYINLAMA: 08 Ocak 2021 / 20.41
GÜNCELLEME: 08 Ocak 2021 / 21.20
Vatandaşlar, 2021 yılının ilk golünü elektrik zamlarından yedi. Gelen zamlarla beraber elektrik faturaları Ocak ayında kabardı

Elektriğe gelen yüzde 6 zam vatandaşları isyan ettirirken, Ocak ayındaki faturaların yüksek gelmesi çileden çıkardı. Pandemi nedeniyle evine ekmek götürmek de zorlanan vatandaş faturayı nasıl ödeyeceğini düşünüyor.

Hiçbir vatandaşın yaşam hakkı elinden alınmamalı

Bu süreçte -6 ay elektriğe zam yapılmaması gerektiğini belirten Gaziantep Elektrikçiler Odası Başkanı Sadık Keş, “Vatandaş, yüksek elektrik faturalarının altında eziliyor. Pandemi sürecinde hiçbir vatandaşın yaşam hakkı elinden alınmamalı” dedi.

Asgari ücrete yapılan 500 lira zam ilk ayda eridi

Elektrik zamlarının ÜFE-TÜFE’ye göre belirlendiğini kaydeden Keş, “Bu pandemi döneminde elektriğe zam yapılmaması lazımdı. Çünkü asgari ücretle çalışan bir kişi aldığı maaşla çok zor geçinirken, yüksek faturaları nasıl ödeyecek? Örneğin; berber ve kuaför iş yapacağı gereken sabah saatlerinde genelge gereği kapalı olurken, akşam da erken kapatıyor. Para kazanamayan esnaf veya vatandaş faturaları ödeyemez. Asgari ücrete yapılan 500 lira zam elektrik, doğalgaz ve diğer ürünlere gelen zamlarda ilk ayda eridi” diye açıklamada bulundu.

Türkiye’nin sigortası ve bel kemiği esnaftır

Başkan Keş, “Elektrik, su ve doğalgaz bir vatandaşın kullandığı zaruri bir ihtiyacıdır. Dolayısıyla bunlara zam gelmemeliydi. Örneğin; elektriğe gelen zam oranı akaryakıta yapılan zam oranından daha yüksek. İnşaat sektörüne paralel olarak bizim sektörde çalışıyor, ama esnafımıza sahip çıkan hiç kimse yok. Pandemi kurulunda GESOB Başkanımız yer alıyor, fakat neden İl Hıfzıssıhha Kurulu’nda yer almıyor? Türkiye’nin sigortası ve bel kemiği esnaftır. Dolayısıyla esnafa sahip çıkılması ve sorunları dile getirmek için bizimde İl Hıfzıssıhha Kurulu’nda yer almamız lazım” notunu düştü.

Sokağa çıkma yasağı işleri olumsuz etkiledi

Sokağa çıkma yasağının işleri olumsuz etkilediğini kaydeden Gaziantep Elektrikçiler Odası Başkanı Sadık Keş, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Esnaf en çok hafta sonu iş yapıyor, fakat Sokağa çıkma yasağı nedeniyle esnaf 4-5 gün çalışabiliyor, dolayısıyla işlerde ve kazançlarda düşüş var. Memur her ayın 15’inde maaşını alır, esnaf para kazanırsa evine ekmek götürebilir, yoksa götüremez.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *