ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Vatandaş konuşuyor: “Belediye bizi neden kasapla karşı karşıya getirmek istiyor?”

Vatandaş konuşuyor: “Belediye bizi neden kasapla karşı karşıya getirmek istiyor?”
YAYINLAMA: 07 Haziran 2022 / 13.55
GÜNCELLEME: 07 Haziran 2022 / 13.55
“Belediye kasapları yola getirmek istiyorsa kimsenin tanımadığı bir işçisine et aldırır, etin kaça satıldığını görür” Belediye başkanı da Türkiye’de en pahalı etin Gaziantep’te yendiğini söyledi.

Toptan hayvan kesimi yapan kasaplar ve hayvan besicileri son hafta içinde işi iyice azıttı. İlk günlerde erkek koyun etini 600-650 liraya çekinerek veren kasaplar, şimdi açıkça ve rahatlıkla kemikli erkek koyun etinin kilosunu 650 liraya, yağlı kıyma ve parça eti 700 liraya, kebaplık ve çiğ köftelik etin kilosunu ise 750 liradan satmaya başladı. Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz belediye başkanı A. Turan Ertuğ şunları söyledi:

“Hemşerilerim bana yardımcı olmuyor. Türkiye'de en pahalı et Gaziantep'te yeniyor. Bir süre için kimse et almasın, ondan sonra baksınlar fiyatlar kendiliğinden nasıl düşecektir Hemşerilerime bana yardımcı olmaları için zaman zaman çağrıda bulunuyorum Fazla fiyatla et satan kasapları bana bildirin, derhal tescillerini iptal edeceğim, diyorum kimse bu yolda bir şikayette, uyarıda bulunmuyor. Hiç olmazsa ikinci uyarıma uysunlar. Kimse et almasın, kasapları boykot etsinler.

Erkek koyunların şehir dışına çıkışını yasakladım. Şehre dört ay yetecek kadar hayvan var. İlk günlerde fiyatlar kendiliğinden düştü. Zira bunların beslenmesi için para harcamak zorundalar. Kimse almayınca ister istemez fiyatlar düşecektir.

Gaziantep'in günlük 11 ton et ihtiyacı vardır. Bu gün 3 ton et güçlükle satılıyor. Bunun sebebi de dar gelirli vatandaşlarımın et almayışıdır. Varlıklı vatandaşlarım da bunlara katılırsa çözüm kendiliğinden gelir. Aksi takdirde bilerek ve isteyerek pahalı et yemesi istedikleri ortaya çıkacaktır. Fakir fukaraya da yazık ola çaktır.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *