ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Vatandaş etin kilosunu 700-750 TL’den alıyor

Vatandaş etin kilosunu 700-750 TL’den alıyor
YAYINLAMA: 06 Mayıs 2022 / 14.39
GÜNCELLEME: 06 Mayıs 2022 / 14.39
Et, kasap vitrinlerindeki listede 575 TL

Kasap vitrinlerine konulmuş bulunan et fiyatları listeleri ile, etin gerçek satılık fiyatı arasındaki tezatlık vatandaşları sinirlendiriyor. Alay ediliyormuş gibi geliyor kişilere. Vitrinlere konulmuş bundan belediyece tasdikli et satış listelerinde kemikli koyun etinin kilosu 475 TL, parça ve kıyma koyun etinin kilosu ise 578 TL olarak görülüyor. Vatandaş ise dışı kıyma ve parça koyun etinin kilosunu bazı kasaplardan 700, bazılarının ise 750 TL’ye alıyor. Nadiren bazı kasaplar ise insaflı görülüyor ve 650 TL’ye satış yapıyor, 650 TL’ye satış yapan kasapların çoğu kenar semtlerde.

Belediye kasaplarla ve hayvan kesimi yapanlarla bir türlü baş edemedi. Kasapları dinliyorsunuz kilosunu 1000 TL’den alacağınız geliyor, açıyorsunuz. Piyasadaki koyun satış fiyatlarına bakıyorsunuz siniriniz tepeye çıkıyor. Bu kadar açık farkın nereden, nasıl geldi bir türlü tespit edilip ortaya çıkarılamıyor?

Ticaret Borsası yurtdışına ihraç edilen, mor, beyaz ve karışık erkek koyun satış fiyatlarını her gün açıklıyor. Bu listelere bakınca ne kadar pahalı et yediğinizi hayretle görüyorsunuz.

Hayvan kesicileri ihracat dolayısıyla koyun fiyatlarının artmasından söz ediyor. Gerçeğe bakıyorsunuz bir ilgi göremiyorsunuz. Bazı illerde et fiyatları gerilerken şehrimizde bu gidişatla daha da pahalı et yeneceğini gösteriyor. Bu gidişe dur denilmediği takdirde.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *