ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Vatandaş çay içecek para bulamıyor

Vatandaş çay içecek para bulamıyor
YAYINLAMA: 19 Ocak 2023 / 19.15
GÜNCELLEME: 19 Ocak 2023 / 19.15
Son 18 ayda kahvehanelerdeki çay fiyatlarına zam yapılmamasına rağmen müşteri sayısında azalma olduğu bildirildi.

Kahveciler odası başkanı Faik Karaoğlu, işsizliğin artmasına paralel olarak kahvehane müşterisinin de artması gerekirken, müşteri sayısında sürekli azalma gözlendiğini söyledi.

Kazandıklarıyla ancak karınlarını doyurabiliyorlar

Kahveciler odası başkanı Karaoğlu, artan işsizliğe rağmen son yıllarda kahvehaneye gidenlerin sayısında azalma olduğunu, bunun en önemli nedeninin insanların ancak karınlarını doyuracak kadar para kazanması onun dışındaki tüm ihtiyaçlarını sınırlaması olduğunu söyledi.

“Cebinde parası olmadığı için kimse kahvehaneye gitmiyor” diyen Karaoğlu, “İnsanlar kahvehaneye dostları arkadaşları ile sohbet etmek, zaman geçirmek için gider. Buraya gidenlerin çoğu ya çalışan insanlardır akşamları zaman geçirir ya da emeklilerdir, zaman sorunu yoktur. Ancak şimdi çalışan insanlar ancak çocuklarının karınlarını doyurabiliyor. Emeklilerin hali zaten içler acısı, bu nedenle kahvehaneye gelenlerin ve çay içenlerin sayısında belirgin bir azalma var. Kahveci esnafımız bu durumun farkına vardığı için 18 aydan beri zam istemedi. Ancak buna rağmen kahvehaneye gelenlerin sayısında azalma var. Çay fiyatlarına zam yapılmamasına rağmen 18 ayda 300 esnaf iş terkinde bulundu ya da Bağ-kurdan emekli oldu. Çünkü sattığınız şeye zam yapamıyorsunuz, ancak suya, şekere, akaryakıta ve elektriğe zam geliyor. Zarar eden bir müessese de dilenmektense insanlar iş terkinde bulunuyor” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *