ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

‘Vatandaş bilgilendirilmediği için poliklinikler çok kalabalık’

‘Vatandaş bilgilendirilmediği için poliklinikler çok kalabalık’
YAYINLAMA: 15 Mart 2021 / 14.14
GÜNCELLEME: 15 Mart 2021 / 14.14
Devlet ve doğum hastanelerinde dün ani denetim yapan Vali Erhan Tanju, özel şirketlere mensup personelin tutum ve davranışının uygun olmadığını, poliklinik bölümlerinde de büyük bir hasta yığılması gördüğünü söyledi.

Hastalara sağlıklı hizmet verebilmek için hastane yönetiminin ciddi şekilde çalıştığını ifade eden Vali Tanju, alt kademedeki personelde bir takım eksikler gözlemlediğini, bunların giderilmesi için yönetimin gerekeni yapacağını açıkladı. Hastanenin 24 saat hizmet verdiğini, fakat çoğu vatandaşın mesai saatleri dışında poliklinik hizmeti verildiğini bilmediğini vurgulayan Tanju, “Poliklinikler çok kalabalık, ancak akşamları hizmet verildiğini çoğu kişi bilmiyor. Halk, bu konuda yeterince bilgilendirilememiş. Mesai saatler dışında da hizmet verildiğinin halka duyurulması ve halkın bilgilendirilmesi lazım” dedi.

Doğumevi’nin eski yerine taşınması ile burada yoğun bir trafik yaşandığına dikkat çeken Vali Tanju sözlerini şöyle sürdürdü: “Hastanenin sakin, sessiz yerde olması, tedavi yönünden huzurlu bir ortamda bulunması gerek. Ama kalabalık gürültü çok fazla. Özellikle hastanede görev yapan özel firmalara ait personelin dikkatli olmadığını tespit ettim. Bazıları radyo açmış dinliyor. Hastanede gürültü olmamalı. Bunların uyarılması gerek, kurallara uymayanlar işten atılacak. Hastaneler toplumunu en hassas yeri. Buna herkesin bir insan olarak saygı göstermesi gerek. Doğumevi’nin buraya taşınması ile kargaşa yoğunluk daha da artmış.”

Acil Servis’in yapılması ile hastaların rahatlayacağını ifade eden Tanju, “İki katlı olarak inşa edilen Acil Servis, mevcutlar içinde en geniş kapsamlısı olacak. Ancak iki yıldan bu yana ödenek yetersizliği nedeniyle inşaat uzuyor. Buranın kısa sürede hizmete girmesi için hayırseverlerin yardımını bekliyoruz. Öncelikle 3 ay içerisinde alt kat hizmete girecek, ikinci kattaki ameliyathanenin hizmete girmesi uzayabilecek” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *