ANASAYFA arrow right Güncel

Vatandaş, artık hayal etmeyi unuttu, toplumun umudu, hayalleri çalındı

Vatandaş, artık hayal etmeyi unuttu, toplumun umudu, hayalleri çalındı
YAYINLAMA: 01 Temmuz 2022 / 21.41
GÜNCELLEME: 01 Temmuz 2022 / 21.41

Tünelin ucunda hiçbir ışığın görünmediğini vurgulayan Tüketici Hakları Derneği Gaziantep Şube Başkanı Bülent Yılmaz, “Memur, öğrenci, ev kadınları, işçi kısacası hiç kimsenin umudu kalmadı. Zaten en kötü şey insanın umudunu kaybetmesi. Bir insan umudunu kaybettikten sonra geleceğe yönelik ne gibi planlamalar yapabilir. Vatandaş, artık hayal etmeyi unuttu. Toplumun umudu, hayalleri çalındı, bundan sonra daha ne söylenebilir ki? Sözün bittiği noktadayız” dedi.

Erken seçim kararı alındığı gün dövizin ateşi düşer, piyasalar rahatlar

Başkan Yılmaz, “6 ay sonra dövizin 40 lira veya akaryakıtın litresi 50 lira olacağını bilsek ona göre planlama yapılır. Öyle bir noktaya gelindi ki hiçbir şeye şaşırmıyoruz. Gerçekten insanın içini karartan sözcükler kullanmaktan biz de usandık. Zor günlerden çıkmanın tek yolu acilen erken seçime gidilmesi. Erken seçim kararı alındığı gün dövizin ateşi düşer, piyasalar rahatlar. Vatandaşın dayanacak gücü kalmadı” notunu düştü.

Ülkenin nefes alması, ekonomik toparlanması lazım

Dünyada kabul edilmiş ekonomik politikaların bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Yılmaz, “Kur garantili mevduat gibi zengini daha zengin fakiri daha fakir eden uygulamalardan vazgeçilmeli. Çünkü bu faiz ve enflasyon olarak piyasalara yansıyor. Gerekirse büyük yatırımlar durdurulmalı. Cebinizde para varsa harcarsınız, yoksa borçlanarak harcama yapabilir misiniz? Şu anda devlet para olmadan borçlanarak para harcıyor. Önce ülkenin nefes alması, ekonomik toparlanması lazım” şeklinde konuştu.

İnsanlar beslenme değil, karnını doyurma derdinde

Yılmaz, insanların beslenme değil, karnını doyurma derdinde olduğuna dikkat çekti. “Karnımızı doyurma derdindeyiz. Öfkeliyiz, kaşlarımız çatık ve bunlarında bir nedeni var. Yeter artık. Zaten pandemi beraberinde birçok sıkıntıyı da getirdi. Rusya-Ukrayna savaşı pandeminin üzerine tuz-biber oldu. Bir yıldan beri kuraklığı söylüyoruz. Kuraklık haritasında Güneydoğu Anadolu Bölgesi kapkara. Belki önümüzdeki yıl gıdaya ulaşmakta güçlük yaşayacağız. Dolayısıyla bir an evvel radikal kararlar alınması ve hayata geçirilmesi şart” diye belirtti.

Kamyon, duvarları yıka yıka yoluna devam ediyor

Ekonomik anlamda uçuruma doğru gidildiği tespitini yapan Tüketici Hakları Derneği Gaziantep Şube Başkanı Bülent Yılmaz, konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü: “Geçen yıl ekonomi için freni patlamış kamyon gibi yokuş aşağı gidiyor demiştik, şimdi kamyon duvara tosladı, duvarları yıka yıka gidiyor. Enflasyon, faize göre şekillenir. Faiz yüzde 15 ise enflasyon yüzde 16-17 olur. O nedenle dünyada kabul görmüş politikaları hayata geçirmeliyiz. Yani faizleri artırmalıyız. Çünkü faizleri arttırarak piyasadan para çekersiniz, o zaman para kıymetli hale gelir, kıymetli hale geldiğinden ürünlerin fiyatları düşmeye başlar. Ancak tam tersini yapıp faizi düşürürseniz, piyasayı paraya boğarsınız, parada çok olursa fiyat artar.” Adem Kesenek

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *