ANASAYFA arrow right Yaşam

Valilikten, silahla tehdit açıklaması için Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusu

Valilikten, silahla tehdit açıklaması için Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusu
YAYINLAMA: 04 Mayıs 2020 / 21.11
GÜNCELLEME: 04 Mayıs 2020 / 21.11

Gaziantep Şahinbey Kaymakamlığı, Vefa Sosyal Destek Grubu’nda görevli Ömer Kenan Erdoğan isimli bir kişi sosyal medya hesabına yüklediği uzun namlulu silah fotoğrafıyla siyasi parti, meslek odaları ve milletvekillerini etiketleyerek 'çare beyaz toros' etiketiyle tehdit mesajları yayınlaması üzerine Gaziantep Valiliği, şahsın destek grubu ile ilişiğinin kesildiğini ve Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, “Bazı basın organlarında Gaziantep Şahinbey Kaymakamlığı Vefa Sosyal Destek Grubu'nda görevli olan Ö. K. E. isimli bir şahsın sosyal medya hesabına yüklediği uzun namlulu silah fotoğrafıyla siyasi parti, meslek odaları ve milletvekillerini etiketleyerek tehditler savurduğuna yönelik haberlere yer verilmiştir.

Vefa Sosyal Destek Ekipleri kamu ve özel sektörde çalışan gönüllülerden oluşmaktadır. Bahse konu şahsın Şahinbey Kaymakamlığı ile ilgisi bulunmamakta olup olayın akabinde  Vefa Destek Grubu ile de ilişiği kesilmiş, hakkında Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Adli süreç devam etmektedir” denildi.

Partiler ve odaları vatan haini ilan etmişti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederayonu (DİSK), Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ile CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay’ı tehdit ederek 'vatan haini' ifadesini kullanan Ömer Kenan Erdoğan, 90'lı yılların faili meçhul cinayetlerine gönderme yaparak “beyaz toros” ifadesini de uzun namlulu silahla verdiği fotoğrafın altına da 'çare beyaz toros' yazdı.

TMMOB, KESK ve TTB’nin de ayrı ayrı suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladığı olayın ardından Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne bağlı Mimarlar Odası, Gaziantep'teki Vefa Sosyal Destek Grubu'nda görevli Ömer Kenan Erdoğan'ın tehditleri karşısında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Sendika.Org'a konuşan KESK Hukuk TİS ve Uluslararası İlişkiler Sekreteri Yusuf Şenol, "Olay açık, bu bir tehdit. Muhalefet örgütlerini, sendikaları, siyasi partileri yani iktidarın karşısında kim varsa hepsini bir terör örgütü gibi gösterip bir algı yaratılıyor. Bunun kabul edilebilir bir yanı yok biz bir emek örgütüyüz. Muhalif belediyelerin bile iş yapmasını istemiyorlar. Kalkıp da kendilerinin maske dağıtamadığı yerde belediyeleri bir terör örgütü olarak gösterdiler. İktidarın kullandığı dili örnek alınca ortaya bu tehditler çıkıyor. Gazeteciler içerideyken, ne kadar terör örgütü ne kadar mafya varsa, geçmişte ‘Oluk oluk kanlarına akıtacağız’ diyen mafyalar dışarıda geziyor. Bunlar bu cesareti iktidarın kullandığı dilden alıyorlar.

Bu bir yıldırma politikası bunun üzerine bir suç duyurusunda bulunacağız. Basın açıklaması da yapacağız. Şunu bilsinler bizim hangi zeminde ve ne için mücadele ettiğimizi herkes biliyor. KESK yıllardır ağır bedeller ödedi. Ödemeye de devam ediyor. Bu tür mafyaların tehditleriyle ne köşemize siner ne de mücadeleden geri çekiliriz" dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *