ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Valilik umut kapısı oldu

Valilik umut kapısı oldu
YAYINLAMA: 15 Kasım 2022 / 14.09
GÜNCELLEME: 15 Kasım 2022 / 14.09
Valilik tarafından düzenlenen halk gününe katılan vatandaşlar, açlıktan ve sefaletten yakınarak yardım istedi. Vatandaşların bir kısmı da üniversite sınavını kazanan çocukların yol parası bulamadığı için okula gidemediğini belirtti. Kira ödeyemeyip çadırda kalanlar yanında hasta çocuğuna diyet uygulayamayanlar ve çocuğunun kalacak yeri olmadığı için yatılı okula kabulünü isteyenlerde vardı.

Kızı komşuda kalıyor

Özürlü çift, kalacak yerleri olmadığını, 17 yaşındaki kızları Ümran’ın komşularının evinde kaldığını söyledi. Özürlü olduğu için iş yapamadığını, ancak bir oda da olsa, bir eve sahip olmak istediğini belirten Çift, bir tek oda, bir evim olsa kızımla birlikte aynı evde kalırız” diye konuştu.

Dayaklı olduğu için işe almıyorlar

Özürlü vatandaş, özürlü olduğu için dayak yardımıyla ayakta durduğunu ve iş bulamadığını belirterek maddi yardım istedi. Görevliler maddi yardımda bulunamayacaklarını ancak aşevinden yemek yardımı yapabileceklerini söyledi.

Dört yaşındaki çocuğun

diyet masrafları karşılanamıyor

İki çocuk annesi, kızı dört yaşındaki Rabia için buğday ürünlerine karşı alerjisi olduğunu, Çölyak hastalığına yakalanan kızının masraflarını karşılayamadığını, bu konuda kendisine yardımcı olunmasını istedi. Görevliler, bu tür hastalıkların masraflarının karşılanmasının ağır olduğunu belirtirken, vali yardımcısı, yardımcı olunması talimatını verdi.

Görme özürlü baba, üniversiteyi

kazanan çocuğu için yardım istedi

Gözleri görmeyen vatandaş, bir üniversiteyi kazanan üç çocuğunu okutacak parası olmadığını belirterek, çocuklarının eğitimlerini sürdürmesi için yardım talebinde bulundu. Vali yardımcısı, engelli vatandaşın üniversiteyi kazanan çocuğuna hemen yardım edilebileceğini, diğer çocuklarına da zaman içinde yardım edilebileceğini ifade etti.

Görme özürlü genç

kız liseye gitmek istiyor

Bir vatandaş, 17 yaşındaki kızının görme problemi olduğunu, ilköğretimi körler okulunda tamamlayan kızının liseye gitmek istediğini, ancak görme sorunu olduğu için normal okullara kayıt yaptıramadığını, bu konuda kendilerine yardımcı olunmasını istedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *