ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Valiler kararnamesinde Tanju’nun adı yok

Valiler kararnamesinde Tanju’nun adı yok
YAYINLAMA: 11 Ekim 2021 / 13.36
GÜNCELLEME: 11 Ekim 2021 / 13.36
Valiler kararnamesiyle ilgili spekülasyonlar sürerken, Vali Erhan Tanju’nun isminin kararnamede yer almadığı öğrenildi. Tanju, bu konuda kendisine ulaşan bilgi olmadığını söylerken, AKP Milletvekili Ahmet Üzer de değişiklikle ilgili bilgisinin olmadığını açıkladı. Üzer, diğer resmi kurumlarda-ki atamaların bu hafta içerisinde olabileceğini kaydetti.

DSP-MHP-ANAP döneminde atanan ve 2.5 yıldan bu yana Gaziantep’te görev yapan Vali Tanju merkeze alınacağı şeklindeki haberler gerçeği yansıtmadığı gibi, bu konuda kendisinin de bilgi sahibi olmadığını bildirdi. Haberlerin spekülasyona yönelik olduğunu kaydeden Tanju, “30 Yıldan bu yana her iktidar döneminde bu kararnameler çıkar. Kararnamede ismimin olup olmaması önemli değil. Nerede olursa orada görev yaparım. Kararnamenin içinde veya dışında olmam fark etmez. Sanırım bir aya kadar bu konu netlik kazanır” diye konuştu.

Tanju, halen 6 kentin valisinin bulunmadığını, bu nedenle kararnamenin ihtiyaç olduğunu hatırlatarak, kararnamede Cumhurbaşkanı’nın görüşünün de önemli olduğunu, çünkü valilerin Cumhurbaşkanını ve hükümeti temsil ettiğini, yani devletin temsilcisi olduğu, atamalarda dikkatli davranıldığını sözlerine ekledi.

AKP Milletvekili Ahmet Üzer de konuyla ilgili Sabah’ın sorularını yanıtlarken, “Gaziantep Valisi’nin değişip değişmeyeceği konusunu biz de bilmiyoruz. Bakan Abdülkadir Aksu bu konuda çok ketum. Bize dahi bilgi vermiyor. Fakat resmi dairelerle ilgili atamalar bu hafta içerisinde olabilir” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *