ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Vali Lütfullah Bilgin en önemli yaramıza parmak basıyor: Eğitim

Vali Lütfullah Bilgin en önemli yaramıza parmak basıyor: Eğitim
YAYINLAMA: 25 Temmuz 2022 / 14.18
GÜNCELLEME: 25 Temmuz 2022 / 14.18
Vali Lütfullah Bilgin, Gaziantep’e atandığından bu yana kentin özellikle eğitimdeki başarısızlığına dikkat çekiyor. Bilgin’in il genel meclisi toplantısında da yine ilk sözlü eğitim oldu ve “Gaziantep eğitimde hak etmediği bir yerde. Ülkelerin gelişmişliği zenginliği, eğitime bağlıdır. Eğitimde başarılı olmazsak diğer alanlardaki başarıları da yok olur” diye konuştu.

Eğitimde başarılı olamazsak diğer

alanlardaki başarılar kaybolur gider

İl genel meclisi toplantısının açılışında konuşan Vali Lütfullah Bilgin, Gaziantep’in eğitimdeki geri kalmışlığına değindi. Bilgin, eğitimdeki başarının bir ölçüsü olarak kabul edilen üniversiteye öğrenci göndermede Gaziantep’in derecesinin 50. sırada olduğunu, bunun Gazianteplilere ve Gaziantep’e yakışmadığını belirtti. İl Özel idaresi olarak ildeki okullardan sorumlu en yetkili kurum olan il genel meclisinin bu konuda çok düşünmesi ve daha sağlıklı değerlendirme yapması gerektiğini hatırlatan Bilgin, “Eğer biz eğitimde kalıcı başarılar ortaya koyamazsak diğer alanlardaki çok başarılı gibi görünen durumların önümüzdeki süreçte azalıp kaybolacağını, ancak eğitime daha çok önem verilirse her alanda başarılı olacağızdır” dedi.

Arap ülkeleri zengin, ama gelişmiş değil

Dünyanın gelişmiş ülkelerine bakıldığında hepsinin en önemli, en belirgin vasfının yetişmiş insan gücü olduğunu söyleyen Bilgin sözlerine şöyle devam etti: “Petrol zengini Arap ülkeleri var. Kişi başına düşen milli gelir açısından zengin ülkeleri olarak kabul edilmesine rağmen, o ülkeler gelişmiş ülkeler olarak kabul edilmiyor. Bizim hedefimiz sadece gelişmiş ülke değil, hem gelişmiş, hem tam zengin ülke olmak. O zaman eğitim gerçekten çok önemli bir konu. Eğitimde, gelişmiş ülkeler kadar başarılı olabilirsek, Türk insana o ülkelerin insanlarından daha yeteneklidir ve çok şeyi başarır. Biraz daha eğitimli, disiplinli, iyi organize olup daha çok çalışırsak, biz de kalkınmış ülke ve kalkınmış şehir oluruz” dedi.

Okul yapmak için kampanya hazırlığı

Gaziantep’te en önemli, en ciddi problemin eğitim olduğunu, bunun için de yeterince okul ve derslik olması gerektiğini savunan Bilgin sözlerine şöyle devam etti: “Mevcut okulları yapanlara bakıldığında hayırseverlerin çok büyük katkısı olmuş. Biz onlara minnet ve şükranımızı ifade ediyoruz. Ayrıca geçmişte okul yapan hayırseverleri önümüzdeki aylarda toplayıp teşekkür edeceğiz ve yeni okul yapımı için çağrıda bulunacağız. Okul yapımı konusunda bir kampanya başlatmayı düşünüyoruz. Bu konuda görüşmelerimiz devam ediyor. Gaziantep insanı, iş adamları hayır yapmada, özellikle de okul yaptırma da çok cömert. Biz onların imkanı okul yapmaya aktardığımızda, okullaşma sorunu zaman içerisinde çözümlenecektir.” Bilgin konuşmasından sonra meclisin gündemindeki konular oylamaya sunuldu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *