ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Vali Koçak: “Menfur fikirliler daima ezilecek, yok olacaktır”

Vali Koçak: “Menfur fikirliler daima ezilecek, yok olacaktır”
YAYINLAMA: 03 Temmuz 2020 / 17.11
GÜNCELLEME: 03 Temmuz 2020 / 17.11
Cumhuriyetin 58. yılını parlak törenlerle kutladık

Cumhuriyetin ilanının 58. yıldönümü bütün yurtta olduğu gibi şehrimizde de parlak törenlerle kutlandı. Bu yıl kutlanan Cumhuriyet Bayramı’nda geçen yıllara oranla daha ciddi bir hava, düzen vardı. İlk defa bir bayramda bu kadar kalabalık bir vatandaş kitlesine rastlanıyordu. Doğumevi Hastanesi önünden, Şehitler anıtı önüne, istasyon yönünde ise Alleben köprüsüne kadar, Atatürk anıtının çevresi de dahil olmak üzere tıklım tıklım insan doluydu.

Düzeni sağlamak için görevlendirilen memurlar vatandaşlara karşı çok dikkatli ve nazik davrandı. Vatandaşlar da düzeni korumak için ellerinden gelen çabayı harcadı. Geçit töreni esnasında öğrencilerin güzel görünümlü kıyafetleri, Cumhuriyet ve Atatürk ilkelerim yansıtan dövizleri dikkat çekiyordu. Geçit törenleri esnasında Adil Dai başkanlığındaki sunucu kurul heyecanın bir kat daha artmasına, coşkuyla bayramın kutlanmasına neden oldu. Askeri birliklerimizin geçişinde halk dakikalarca, heyecanla birliklerimizi alkışladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Vali Fikret Koçak şunları söyledi:

“Tarihi zafer ve başarılarla dolu büyük bir milletin mensubu olmanın kıvancını her zaman duyarak, milletimizin en büyük eseri olan Cumhuriyetimizin 58. yıldönümünü millî birlik ve beraberlik, milletçe huzur ve güvene kavuşmuş olmanın mutluluğu içinde idrak etmiş bulunmaktayız.

Milletimizin kanı ve kılıcı ile millî hudutlarını çizdikten, düşmanlarına ve bütün dünyaya hak, hukukunu kabul ettirdikten sonra kurduğu yani, çağdaş ve milli devletin ve onun adı olan Cumhuriyetimizin 58. yıldönümü hepimize kutlu olsun. Cumhuriyet, saltanat idaresini yıkarak, kendi kendisini idareye geçişi demektir.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *